Vladimir Lučić otvoreno: "Telekomu je u interesu zdrava konkurencija"

27.07.2021

14:54 >> 17:34

0

Autor: N. A.

Prvi čovek srpskog državnog lidera u telekomunikacijama naglasio je da ova kompanija praktično od svog osnivanja zapravo sarađuje sa konkurencijom

Vladimir Lučić otvoreno: "Telekomu je u interesu zdrava konkurencija"
mts/Printscreen

– Postojanje konkurencije nije pretnja Telekomu Srbija, naprotiv, nama je u interesu da imamo zdravu konkurenciju sa kojom ćemo se nadmetati u fer tržišnim uslovima, jer samo tako možemo kao kompanija da stalno budemo bolji, da uvodimo inovacije, da se menjamo i napredujemo – poručio je generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić.

Prvi čovek srpskog državnog lidera u telekomunikacijama naglasio je da ova kompanija praktično od svog osnivanja zapravo sarađuje sa konkurencijom, da pune dve decenije ne primer iznajmljuje svoju infrastrukturu svom direktnom konkurentu SBB-u, a da će sada slično biti i sa Telenorom.

– Telekom Srbija želi da bude lider na tržištu, kako u Srbiji tako i u celom regionu bivše Jugoslavije, ali to podrazumeva postojanje konkurencije, od koje samo očekujemo poslovanje i ponašanje u skladu sa principima fer, zdrave i normalne, tržišne utakmice. Samo tako ćemo i mi iz dana u dan biti sve bolji”, objasnio je Lučić u gostovanju na TV Happy.

Što se tiče regionalnih ambicija Telekoma – da se uspostavi kao lider u pružanju pre svega sportskih sadržaja, pa će na kanalima Arena Sporta biti “prvi put u istoriji najbolji sport na jednom mestu” od engleske Premijer lige, španske Primere, italijanske Serije A preko Lige šampiona i Lige Evrope do NBA – Lučić je objasnio poslovnu strategiju.

Nosioci nove budućnosti

Telekom Srbija je osnovao posebni fond za podršku takozvanom startap preduzetništvu, koj će početi sa radom u septembru, najavio je Vladimir Lučić. “Mi smo prva kompanija koja osniva ‘corporate venture kapital’ fond za podršku startapima, u skladu sa novim zakonom koji to omogućava”, naglasio je on. Ovaj fond će predvoditi profesionalni menadžment, koj će ocenjivati i podržavati nabolje ideje mladih talentovanih preduzetnika i inovatora pre svega u digitalnim oblastima. “Probaćemo da budemo nosioci nove budućnosti”, poručio je prvi čovek Telekoma.

“Poslovno, mi ćemo se u regionu bivše Jugoslavije razvijati i povećavati naše prihode i dobit kroz tri aspekta. Prvi aspekt je povećanje broja korisnika Telekoma tamo gde smo direktno prisutni kao operater, a to su Srbija, BiH i Crna Gora. Drugi aspekt je očekivano značajno povećanje broja gledalaca kanala Arena Sport u ponudi drugih operatera, što je slučaj u Severnoj Makedoniji, Hrvatskoj i Sloveniji. A treći aspekt našeg poslovnog razvoja u regionu jeste da ćemo preko najboljih i najatraktivnijih sportskih sadržaja značajno povećati prihode od oglašavanja, odnosno prodaje reklamnog prostora”, objasnio je generalni direktor Telekoma.

Kako je istakao, svako domaćinstvo od Triglava do Đevđelije želeće da gleda Arenu Sport, jer takvu ponudu nema niko, a kada na to dodamo snažna ulaganja u serijsku produkciju, u serijski program koji se pravi na svetskom nivou, jasno je da će Telekom postati pravi regionalni lider u proizvodnji atraktivnih medijskih sadržaja.

– Mi sada dolazimo u situaciju koja jeste prirodna za nas, da Telekom Srbija bude lider u regionu”, zaključio je Vladimir Lučić.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti