Vučić: Velika zainteresovanost Francuza za EXPO 2027.

09.04.2024

11:09

0

detaljima. Mi smo već ušli u mnogo detalja vezanih za EXPO i mi imamo specijalizovane kompanije sa kojima razgovaramo o letećem taksiju i da obezbedimo punu sigurnost, a da budemo svetsko čudo u tom trenutku

Vučić: Velika zainteresovanost Francuza za EXPO 2027.
Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Parizu da su mnogi francuski investitori zainteresovani za EXPO 2027. čiji je domaćin Beograd.


Na pitanje da li je tačno da je neverovatna zainteresovanost francuskih privrednika koji žele da ulažu u EXPO, Vučić je odgovorio da jeste, i da hoće i da grade i zarade novac, što je, kaže, logično.

Kaže da se već ušlo u detalje vezano za tu međunarodnu izložbu.

"Ako uzmete njihovog kustosa, onda će vam vidljivost EXPO biti za 10 odsto veća nego što bi bila inače, dakle govorim vam o detaljima. Mi smo već ušli u mnogo detalja vezanih za EXPO i mi imamo specijalizovane kompanije sa kojima razgovaramo o letećem taksiju i da obezbedimo punu sigurnost, a da budemo svetsko čudo u tom trenutku", rekao je Vučić.
Instagram/buducnostsrbijeav
 

 


On je dodao da francuske kompanije mnogo toga rade i grade, uključujući i dizajn za linije metroa.
"Mnogo toga radimo, mnogo toga gradimo, njihove kompanije nam sad rade projekte i za Beograd-Šid, Beograd-Niš i treba da završe kompletan dizajn prve linije metroa za mesec dana, odlično rade dizajn druge linije metroa. Sve nam brže ide oko druge linije", rekao je Vučić.

Onda moramo da angažujemo i da učimo ljude kako da upravljaju metroom, kao što ćemo morati da šaljemo naše vojnike, naše pilote da nauče za različite stvari kako da upravljaju "Rafalima", rekao je Vučić i dodao da ima "milion stvari" koje moraju da se "uvežu" da zemlja ide napred.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike