Rešava se pitanje vodosnabdevanja u Temerinu: Mirović položio kamen temeljac za izgradnju fabrike vode (FOTO)

22.02.2024

13:06

0

Verujem da ćemo u naredne dve godine, a prema najavama izvođača radova i ranije, prema složenom tehnološkom postupku, dobiti zdravu pijaću vodu - rekao je Mirović

Rešava se pitanje vodosnabdevanja u Temerinu: Mirović položio kamen temeljac za izgradnju fabrike vode (FOTO)
Copyright Tanjug/Vlada AP Vojvodine/Andrej Pap

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović položio je danas kamen temeljac za izgradnju fabrike vode u Temerinu, koja će se prostirati na 3.000 kvadratnih metara. Reč o izgradnji postrojenja za prečišćavanje bunarske vode sa izvorišta "Staro Đurđevo", za šta je Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, izdvojila 1,6 milijardi dinara, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Mirović je istakao da Pokrajinska vlada finansiranjem ovog projekta nastoji da dugoročno reši pitanje vodosnabdevanja u Temerinu.

- Verujem da ćemo u naredne dve godine, a prema najavama izvođača radova i ranije, prema složenom tehnološkom postupku, dobiti zdravu pijaću vodu čime će biti rešen višedecenijski problem građana ove opštine - izjavio je Mirović.

Tanjug/Vlada AP Vojvodine/Andrej Pap
 

Prema njegovim rečima, izgradnja fabrike vode počela je nakon višemesečne analize preko pilot-postrojenja, koja je pokazala na koji način pristupiti rešavanju ovog problema.

- Nova fabrika vode će biti veoma važna za razvoj temerinske opštine, jer će njen kapacitet biti veći nego što su trenutne potrebe građana - naveo je Mirović.

On je podsetio da su završene pripreme i za sveobuhvatnu rekonstrukciju fabrike pijaće vode u Beočinu, kao i da se uskoro očekuje i početak radova na realizaciji tog značajnog projekta. Mirović je ocenio da je dobra saradnja sa lokalnom samoupravom rezultirala nizom projekata, te je najavio da će u narednim nedeljama početi i radovi na rekonstrukciji Osnovne škole "Slavko Rodić" u Bačkom Jarku koju će finansirati Pokrajinska vlada.

Tanjug/Vlada AP Vojvodine/Andrej Pap
 

Predsednik Opštine Temerin Mladen Zec rekao je da će na izvorištu "Staro Đurđevo" biti gotovo učetvorostručen kapacitet, sa postojećih 35 litara biće povećan na 130 litara u sekundi, što će u narednom periodu biti dovoljno da se zadovolje potrebe oko 45.000 stanovnika temerinske opštine. Polaganju kamena temeljca prisustvovao je i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Miloš Maletić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike