Nisu otpuštali radnike 27 godina, a sada kreću u radikalnu seču – menadžera

18.01.2024

10:34

0

Autor: R.B.

Nemački hemijski div „Bajer" samo u matičnoj zemlji ima 22.000 radnika i sada kreće u veliku reorganizaciju

Nisu otpuštali radnike 27 godina, a sada kreću u radikalnu seču – menadžera
Copyright Profimedia

Veliki „Bajer“ pod novim direktorom, Amerikancem Bilom Andersonom, ide u restrukturisanje, i to će, kao što to već ide, mnoge radnike u Nemačkoj stajati posla, pišu tamošnji mediji.

Ali u reorganizaciji hemijske, farmaceutske i poljoprivredne grupacije, predviđenoj da se okonča do kraja 2025, začudo, neće biti pogođeni samo radnici na izvršnim poslovima (kako je to običaj kod korporacija), već i brojni menadžeri.

Anderson, koji je na tu poziciju došao prošle godine sa čela švajcarske farmaceutske kuće „Roše“, dogovorio je „načela za budućnost Bajera“ sa predstavnicima zaposlenih u Nadzornom odboru.

– Naš novi operativni model ima cilj da učini „Bajer" bržim i inovativnijim. Međutim, njegovo uvođenje ići će na štetu mnogih menadžera – objasnila je predsednica odbora portparola grupe.

„Bajer“, uz 100.000 radnika u svetu, ima više od 22.000 zaposlenih samo u Nemačkoj, gde ne može da ih otpušta masovno jer propisi zabranjuju „operativna otpuštanja“ do kraja 2026. godine, piše Fenix-magazin.de. Zbog toga se ide na otpremnine i mere podrške za one koji sami žele da odu iz firme koja nije imala operativna otpuštanja u proteklih 27 godina.

Andersonov plan je jasan – što manje administriranja, to više efikasnosti. Na početku rada u Upravnom odboru u aprilu 2023. novinarima je obrazložio svoje ideje, koje se baziraju na tome da se zaposlenima da što je više moguće slobode, ali i odgovornosti. A to se postiže eliminacijom nekoliko nivoa upravljanja, tj. menadžera, i pojednostavljenjem procesa koordinacije.

Dvanaest nivoa upravljanja između njega i krajnjeg potrošača je za Amerikanca „jednostavno previše”, a sa time se složilo i „Bajerovo“ radničko veće.

– Vidimo novi operativni model kao sjajnu priliku za značajno poboljšanje naše ekonomske situacije. U napetoj privrednoj situaciji u kojoj se kompanija nalazi, postojeći programi i mere nisu dovoljni, zbog čega smo teška srca pristali na daljnje rezove - rekla je predsednica Opšteg radničkog veća.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike