Srbija među tri zemlje u kojima će se proizvoditi nova „fijat panda“

29.11.2023

00:32

0

Stelantisov novi „jeftin“ model električnog automobila trenutno je na ispitivanju u Italijanskom zavodu za patente i žigove

Srbija među tri zemlje u kojima će se proizvoditi nova „fijat panda“
Ilustracija - Copyright AP Photo/Carlos Osorio

Nova električna „fijat panda“ biće predstavljena javnosti 11. jula 2024. godine, a kako je najavila kompanija „Stelantis“ ona će se proizvoditi u njene tri fabrike, od kojih je jedna u Kragujevcu.


Italijanski list „Korijere de la Sera“ objavio je da će električna „Pandina“, ime koje je „Stelantis“ zaštitio da bi se razlikovao od starog modela, neće se proizvoditi u Italiji. U fabrici u Torinu proizvodiće se dosadašnji model „fijat panda“ do kraja 2026. godine, a ukoliko ne dođe do odlaganja uvođenja evro 7 standarda i ova odluka može da se promeni.

Prema pisanju lista, električni automobil će se proizvoditi u Stelantisovim fabrikama u Kragujevcu (Srbija), Betimu (Brazil) i u Kentiri (Maroko).

Novi model „pande“, u hibridnoj verziji, koštaće od 15.000 evra naviše, a dok će potpuno električne verzije (u zavisnosti od toga da li će moći da pređu 200 ili 320 kilometara) koštati od 20.000 i 23.000 evra pa naviše.

Stelantisov novi „jeftin“ model električnog automobila trenutno je na ispitivanju u Italijanskom zavodu za patente i žigove.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike