Investiraćemo 10 miliona u svaki grad u Srbiji! Mali o "Expo 2027": Za sedam meseci kreće izgradnja Sajma, Ekspa i Nacionalnog stadiona!

10.08.2023

09:34

0

Ministar finansija Siniša Mali, gostujući u Jutarnjem programu na TV Prva, govorio je o svemu što za Srbiju donosi organizacija događaja "Expo 2027".

Investiraćemo 10 miliona u svaki grad u Srbiji! Mali o "Expo 2027": Za sedam meseci kreće izgradnja Sajma, Ekspa i Nacionalnog stadiona!
Copyright Promo/Tanjug/Jadranka Ilić

- Ostvarili smo veliku pobedu, ali i veliku potvrdu za sve što smo uradili do sada. Velika je simbolika. Očekujemo za ta tri meseca koliko će trajati da će u našu zemlju doći 3 miliona turista. Ako se sećate, mi smo 2019. godine predstavili taj program "Srbija 2025", gde smo rekli sve o platama, penzijama i investicijama. I ta oibećanja smo ispunili, imaćemo prosečne plate 1.000 evra, prosečne penzije 450 evra. Sada hoćemo da idemo korak dalje u tu 2027. godinu. Mi je gledamo kao novu razvojnu šansu - rekao je Siniša Mali.

Printscreen Instagram/expo_belgrade_2027
 

Kako je istakao, velika ulaganja će biti u infrastrukturu.

Printscreen Instagram/expo_belgrade_2027
 

- Između 12 i 14 milijardi evra planiramo da ulažemo u infrastrukturu. Investiraćemo 10 miliona evra u svakom gradu u našoj zemlji da se srede fasade i dekorativno osvetljenje. Ono što je važno, a da građani znaju nama ni jedni radovi nisu stali. Ne stajemo sa tim velikim infrastrukturnim radovima. Svaki kilometar puta donosi nove investitore, svaki novi investitor donosi nova radna mesta - objasnio je ministar finansija. 

Građani da daju predloge

Ministar finansija pozvao je sve građane da predlažu šta još može da se radi.

- Molim i pozivam sve građane da daju ideje šta to još može da se uradi za "Expo2027.", mi ćemo to sigurno uvažiti i uraditi ako ideja bude na mestu.

On se posebno osvrnuo na Expo.

Printscreen Instagram/expo_belgrade_2027
 

- Radi se o razvoju jednog potpuno novog dela grada Beograda. Tu će biti novi Sajam, Nacionalni stadion, biće izgrađeno 1.500 stanova. Mi pozivamo velike investitore da napravimo neke tematske parkove, pošto to otvara potpuno novi deo Beograda za razvoj. Potpisali smo ugovor za infrastrukturu. Za sve ono što je neophodno da nakon toga gradite. Potpisali smo pripremne ugovore za Expo i za Nacionalni stadon. Ja očekujem da ćemo koliko već za sedam, osam meseci krenuti u izgradnju Nacionalnog stadiona, Expo i novog Sajma. Jedna investicvija bukvalno vuče drugu. Prokop se otvara 20. oktobra ove godine. Izgradićemo novu železničku stanicu na Novom Beogradu koja će biti povezana sa Autobuskom stanicom. Radovi na metoru ne staju, i tek će građani u mesecima koji dolaze da vide to.  - rekao je Mali.

Printscreen Instagram/expo_belgrade_2027
 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike