Mate Rimac i Saša Dragić uložili u fitnes-tek startup iz Mostara

04.08.2023

09:40

0

Autor: 24sedam

Fitnes-tek startup iz BiH skupio dovoljno novca za početni krug a među finansijerima su neka poznata imena

Mate Rimac i Saša Dragić uložili u fitnes-tek startup iz Mostara
Mate Rimac - Copyright Profimedia

„Rola“ (Rolla), fitnes-tek startup mostarskog preduzetnika Igora Krezića, zatvorio je početni krug finansiranja s prikupljenih 6,3 miliona evra. Ovo je najveća investicija dosad u Centralnoj i Istočnoj Evropi za neki fitnes-tek startup, piše Klix.ba.

Među investitiroma se posebno ističe ime Mate Rimca, proizvođača najboljeg svetskih električnih hiperautomobila „nevera“ i vlasnika "Bugatija", kao i Saše Dragića, srpskog biznismena rođenog u Francuskoj a koji iz Bukurešta upravlja poslovanjem „Superbet Grupe“, kompanije za onlajn klađenje, u kojoj je i srpski „Mocartbet“.

Na Fejsbuku Krezić je napisao:

- Rola je upravo postala startup s najvećom investicijom u BiH, ali iskreno se nadam da će to biti samo jedna u nizu investicija koje će privući IT sektor u BiH. To je projekt koji je drastično poboljšao moj život, a naša misija je jednostavna - motivisati što veći broj ljudi da unapredi svoje zdravlje. Sada, uz podršku Mate Rimca i Saše Dragića, možemo proširiti tim koji marljivo radi na toj misiji.

Svoje objašnjenje zašto je uložio novac u nešto što je vezano za fitnes obrazložio je sam Mate Rimac.

- Igor mi je pre pet godina pomogao kad nitko drugi nije htio/mogao i spasio firmu od propadanja. U Rolu ne investiram da mu se odužim nego zato što stvarno verujem u proizvod (smatram da će data-driven exercise/workout/health postati vrlo važan deo života velikog dela ljudi) i u Igorovu sposobnost i tvrdoglavost da to izgura do jako visok nivoa", naglasio je Rimac.

Kako sam spasio Rimca

Krezić je svojevremeno ispričao kako je Rimcu pozajmio 300.000 evra nakon samo dva dana poznanstva.

- Rimca sam upoznao dva dana prije. Razgovarali smo o poslovanju i on mi je dao neke informacije o svom investitoru. Meni je bilo jasno da je prevarant i da će ga zeznuti i rekli smo mu da ćemo pomoći, ako možemo. Par dana kasnije smo se čuli i izašli u susret - rekao je tom prilikom.

Krezić želi da izgradi „Rolu“ kao sveobuhvatnu platformu za fitnes koja će, kaok se navodi, ljudima olakšati održavanje zdravog načina života. Ključnu poziciju zauzima aplikacija „Rolla One“, koja ima mogućnost prilagođavanja nivou kondicije, preferencijama i ciljevima korisnika.

„Rola“ prikupljeni novac planira potrošiti na povećanje proizvodnih i komercijalnih timova, te uspostavljanje još jednog regionalnog razvojnog centra u BiH, zajedno s evropskim komercijalnim čvorištem koje bi trebalo pripomoći ekspanziji u Zapadnoj Evropi.

Inače, mostarski preduzetnik je 2008. osnovao tvrtku „NSoft“ koja se primarno bavi izradom softvera za kladionice i igre na sreću.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike