Nelegalni objekti moći će da se priključe na struju i gas, ali samo pod određenim uslovima

14.07.2023

22:28

0

Predlog će biti upućen Narodnoj skupštini, a ministar Goran Vesić ističe da je ova inicijativa usmerena ka zaštiti građana koji su žrtve prevare

Nelegalni objekti moći će da se priključe na struju i gas, ali samo pod određenim uslovima
Ilustracija - Copyright Pixabay

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture predlaže zakonske izmene koje omogućavaju privremeno priključenje bespravno sagrađenih objekata na komunalnu infrastrukturu, što je zahtevano od strane predsednika Aleksandra Vučića.

Predlog će biti upućen Narodnoj skupštini, a ministar Goran Vesić ističe da je ova inicijativa usmerena ka zaštiti građana koji su žrtve prevare i trenutno nemaju legalno snabdevanje strujom, vodom, grejanjem i gasom.

Prema Vesićevim rečima, ova izmena zakona neće se primenjivati na sve vlasnike bespravnih objekata, već samo na one građane koji su na taj način trajno rešili svoje stambene potrebe.

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

Takođe, prava koja se odnose na privremeno priključenje biće vremenski ograničena.

Ministarstvo će u roku od 15 dana od stupanja na snagu zakona predložiti Uredbu kojom će precizno definisati uslove za sticanje ovog privremenog priključka.

Građani koji ispunjavaju uslove imaće mesec dana da se prijave i reše problem nedostatka komunalnih usluga.

Ministar Vesić naglašava da ovo pravo važi samo za stanove u bespravno sagrađenim objektima, ne obuhvata poslovne objekte niti bespravne graditelje. Cilj je rešiti problem građana koji su bili prevareni prilikom kupovine stanova u kojima se danas ne mogu legalno priključiti na struju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike