Veliko interesovanje kompanija za program "Moja prva plata"

16.09.2020

18:57 >> 20:58

0

Do sada se javilo više od 1.800 poslodavaca, najtraženiji kadrovi koji bi radili administrativne poslove

Veliko interesovanje kompanija za program "Moja prva plata"
Copyright Profimedia

Za program “Moja prva plata” usmeren ka zapošljavanju madih Srbije vlada veliko interesovanje poslodavaca, kako preduzetnika, tako i većih kompanija, za šta je jedan od najboljih pokazatelja to što se dosad javilo više od 1.800 poslodavaca,

Najtraženiji su kadrovi koji bi radili administrativne poslove, zatim građevinski radnici, mašinski, građevinski inžinjeri i IT-ijevci, kažu u Privrednoj komori Srbije.
– Odličan je odziv kako preduzetnika, tako i malih i mikro kompanija, velikih preduzeća, ali i javnog sektora – kaže Mirjana Kovačević iz Centra za edukaciju i dualno obrazovanje PKS za Tanjug, i podseća da prijavljivanje traje do 25. septembra.

Pozicije za 4.000 radnika

Do sada su oglašene pozicije za oko 4.000 kandata, a program je namenjen za 10.000 njih. Kovačević navodi da se razmišlja i o produžetku konkursa ako se ne popuni taj broj, ali je primetno da se ovih dana konkurs intenzivira i oglašava sve više pozicija.

Početnici će dobijati mesečnu naknadu; Foto: Profimedia

Privredna komora Srbije pokrenula je i Vajber zajednicu „Moja prva plata” putem koje ce biti dostupne sve relevantne informacije o programu usmerenom na podršku zapošljavanju mladih i rešavanju problema manjka kadrova u privredi.
Program Vlade Srbije realizuje Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku PKS, Ministarstva finansija, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Kancelarije za IT i e Upravu.

Naknada 20.000 dinara

U okviru programa devetomesečnog osposobljavanja u kompanijama država je mladima obezbedila mesečnu naknadu u iznosu od 20.000 dinara za one koji konkurišu sa stečenim srednjim obrazovanjem, odnosno 24.000 dinara za mlade sa visokim obrazovanjem.

Mladi do 30 godina bez radnog iskustva moći će da konkurišu od 1. do 15. Oktobra, posle čega sledi izbor kandidata u periodu od 16. oktobra do 31. oktobra, a plan je da konačne liste poslodavaca budu objavljene početkom novembra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike