"Ferero" proširuje proizvodnju u SAD

06.06.2023

00:55

0

Proizvođač Nutele je već proširio prodaju brenda Kinder u Sjedinjenim Američkim državama na više od 500 miliona dolara u poslednjih pet godina

"Ferero" proširuje proizvodnju u SAD
Ilustracija - Copyright Foto: Pixabay/KRiemer

Italijanski proizvođač čokolade i ostalih konditorskih proizvoda "Ferero" planira da poveća prodaju Kinder čokolade u SAD.


Proizvođač Nutele je već proširio prodaju brenda Kinder u Sjedinjenim Američkim državama na više od 500 miliona dolara u poslednjih pet godina, a planirano je proširenje posla na milijardu dolara, rekla je u intervjuu Blumbergu viši potpredsednik zadužen za brend u Severnoj Americi Ketrin Bertrak. 

Kako navodi američka agencija, SAD su najveći svetski potrošač čokolade, sa potrošnjom dvostruko većom od drugorangirane Nemačke, prema istraživaču potrošača Euromonitor International. Kako se navodi, potražnja za ovom i dalje relativno jeftinom poslasticom, ne smanjuje se čak ni u uslovima inflacije. 

Ferero već prodaje svoje linije Kinder Joy, Kinder Bueno i Kinder Seasonal u SAD, a planira da izbaci Kinder Chocolate u avgustu, najavila je Bertrak. 

"To će pomoći da se razvije i proširi brend koji već ostvaruje prodaju od 7 milijardi dolara širom sveta svake godine", dodala je.
Pixabay/ Vinzenz Lorenz M
 


Da bi podržao rast kompanije u SAD, Ferrero proširuje svoje proizvodne kapacitete u Blumingtonu, Ilinois, a takođe otvara novi centar za inovacije u Čikagu.

Međutim, navodi Blumberg, troškovi robe rastu, a klimatski fenomen El Ninjo pretstavlja pretnju vremenskim prilikama, što bi moglo da poremeti snabdevanje šećerom i kakaom i smanji marže proizvođače čokolade.

Prema rečima Bertrak, kompanija je donela odluku da proširi poslovanje u SAD, a rastuća inflacija to neće promeniti. 

"Iako je Ferero podigao cene u skladu sa konkurencijom, to se ne odnosi na sve proizvode. Kao rezultat toga, kompanija je nastavila da raste", istakla je Bertrak i dodala da kompanija rastom cena nadoknađuje određeno povećanje troškova, ali ne sve. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike