Bil Gejts: Verujte mi, ne biste pomešali Džobsa i Maska

19.09.2020

13:26 >> 22:06

0

Osnivač Majkrosofta, Bil Gejts, dao je svoje viđenje dvojice tehnoloških divova - osnivača Epla  Stiva Džobsa i vlasnika Tesle, Ilona Maska

Bil Gejts: Verujte mi, ne biste pomešali Džobsa i Maska
Printscreen/Youtube, Bloomberg

Džobs je više bio “čarobnjak koji motiviše druge”, dok je Mask ona vrsta inženjera koja “spava u fabrici dok se projekat ne završi”, u najkraćem je opis koji je Blumbergu dao Bil Gejts, treći čovek kojemu možemo da zahvalimo, ili okrivimo, za način života na koji žiuvimo danas.

Kompjuteraš a danas i filantrop Gejts, kaže da “postoje neke ključne razlike između načina na koji Mask posluje i kako je to radio Džobs”.

Prema njegovim rečima, Mask je više praktični inženjer, dok je Stiv bio genije u dizajniranju i biranju ljudi, kao i ekspert za marketing.

– Ne biste mogli da ih pomešate kada biste ušli u sobu – dodaje.

Kako piše CNBC, Bil Gejts nije sličan ni Džobsu ni Masku, niti ovog poslednjeg smatra za genijalca koji će stvoriti novi svet.

Štaviše, u avgustu je u svom blog postu “potkačio” osnivača Tesle, napisavši da “električna vozila nikada neće biti praktično rešenje”, posebno kada je reč o kamionima i vozilima koja prelaze velike kilometraže.

Ipak, Gejts se složio da su Tesla vozila značajan doprinos naporu da se klimatske promene drže pod kontrolom. Ono što stariji biznismen zamera mlađem, jeste Maskov odnos prema korona virusu i vakcinama. Više puta se pisalo o tome da Ilon Mask smatra da ovaj virus nije nikakva pretnja i da je svet neopravdano u panici.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi