Veliko interesovanje za srpske banje i planine za praznike: Hoteli popunjeni i do 95 odsto

10.04.2023

14:17

0

Ove godine vlada veliko interesovanje upravo za hotelski smeštaj, koji je brojnim turistima zanimljiviji od smeštaja u privatnim aranžmanima

Veliko interesovanje za srpske banje i planine za praznike: Hoteli popunjeni i do 95 odsto
Jedna od omiljenih destinacija: Sokobanja - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović rekla je danas da je na osnovu informacija koje imaju iz turističkih destinacija interesovanje za posetu našim turističkim centrima tokom uskršnjih i prvomajskih praznika veoma veliko i da su hoteli u banjama i na planinama popunjeni između 90 i 95 odsto.

- Kada kažem banje, pre svega mislim na Vrnjačku banju, Sokobanju, Lukovsku i Prolom banju, te Banju Koviljaču, gde su hoteli manje-više popunjeni. Dobra je i popunjenost na planinama, kao što je Zlatibor, Kopaonik se takođe popunjava i prema njihovim podacima popunjenost je oko 50 odsto, ali sudeći po tome kako su krenule rezervacije očekuje se da će popunjenost za Prvi maj biti još veća - rekla je Marija Labović.

Kao posebno zanimljivo navodi da ove godine vlada veliko interesovanje upravo za hotelski smeštaj, koji je mnogim turistima zanimljiviji od smeštaja u privatnim aranžmanima. Dok domaći turisti najčešće biraju da putuju u banje i na planine, interesovanje stranaca je najveće za posetu gradovima, najviše Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Nišu.

- Za praznike nam najviše dolaze inostrani turisti iz regiona. Na prvom mestu su to turisti iz bivših jugoslovenskih republika, Severne Mekedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, a imamo najava i za posete turista iz Slovenije i Hrvatske. U poslednje vreme primetno je i da komšije iz Mađarske, Rumunije i Bugarske iskazuju sve veće interesovanje za posete našim banjama a za one u južnom delu Srbije vlada veliko interesovanje od strane turista iz Grčke - rekla je Labović.

Kada je reč o cenama istakla je da su u skladu sa pomeranjima na tržištu pojedine cene unekoliko korigovane naviše, ali prema njenoj oceni u poređenju sa drugim zemljama Srbija još važi za destinaciju koja ima dobar odnos cena i kvaliteta ponude.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike