Čačak: Potpisano 398 ugovora za poboljšanje energetske efikasnosti

27.03.2023

22:17

0

Gradskoj upravi izvođači radova već dostavljaju podatke da li su građani uplatili kompletan deo svog iznosa, kao i urednu finansijsku dokumentaciju i ateste

Čačak: Potpisano 398 ugovora za poboljšanje energetske efikasnosti
Ilustracija - Copyright RINA

Čačani kojima su odobrena sredstva za poboljšanje energetske efikasnosti potpisali su danas trojne ugovore sa izvođačima i predstavnicima Grada Čačka, a prema ugovorima je predviđeno da radovi budu završeni do kraja juna.

Potpisano je 398 ugovora, a komisija za mere energetske sanacije će još jednom, nakon završetka radova, posetiti domaćinstva, kako bi bilo iskontrolisano da li su poslovi urađeni u skladu sa predviđenom procedurom, navodi se na gradskom sajtu.

Gradskoj upravi izvođači radova već dostavljaju podatke da li su građani uplatili kompletan deo svog iznosa, kao i urednu finansijsku dokumentaciju i ateste, nakon čega će i Grad Čačak uplatiti deo svojih novčanih obaveza.

Navodi se da maksimalan iznos koji Grad Čačak finansira po domaćinstvu ne može biti veći od do 140.000 dinara.

Dodaje se da je najveće interesovanje građana, oko 90 odsto, bilo za zamenu fasadne stolarije, dok je za zamenu ili ugradnju kotlova na pelet ili gas, za toplotne pumpe i solarne kolektore, kao i za izolaciju objekata, bilo mnogo manje zainteresovanih.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike