Počinje prijava za vaučere od 5.000 dinara!

04.01.2023

06:44

0

Autor: J. S. J.

Prijavljivanje za vaučere će se kao i ranijih godina obavljati na šalterima Pošte Srbije

Počinje prijava za vaučere od 5.000 dinara!
Ilustracija - Copyright Pixabay/Profimedia/24sedam/Gran Sivački

Danas počinje prijava za turističke vaučere. Zainteresovani građani od danas će moći da podnesu prijavu na šalterima pošte Srbije, a na raspolaganju će biti 100.000 vaučera u iznosu od 5.000 dinara, saopšteno je iz Ministarstva turizma.

Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, a po prvi put i stariji od 65 godina koji nemaju penziju.

Prijavljivanje za vaučere će se kao i ranijih godina obavljati na šalterima Pošte Srbije.

Kada je reč o penzionerima, prilikom prijave penzioneri na uvid dostavljaju dokaze o ostvarenom pravu na penziju koji izdaje banka sa teritorije Srbije.

Zaposleni prilikom prijave dostavljaju original potvrde o zaposlenju, kao i o ostvarenoj zaradi ispalćenoj u mesecu pre podnošenja prijave.

Studenti prilažu uz prijavu i potvrdu viokoškolske ustanove o statusu prvog drugog ili trećeg stepena za tekuću školsku godinu.

Osim osnovnih podataka o korisniku, na preuzetom vaučeru će biti naveden i naziv ugostiteljskog objekta, u kome on može i jedino da koristi vaučer.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike