Kontrolu rada aplikacija IBM će raditi iz Novog Sada

21.12.2022

09:15

0

Autor: 24sedam

Američki tehnološki džin, IBM, otvorio je svoj novi ogranak u Novom Sadu

Kontrolu rada aplikacija IBM će raditi iz Novog Sada
Premijerka Ana Brnabić i Patriša Nojman iz IBM-a - Copyright Promo: IBM

Srbija je postala veoma zanimljiva za svetske tehnološke kompanije a taj trend je prihvatio i američki kompjuterski džin IBM, širenjem svog prisustva u Srbiji.

Otvaranjem kancelarije i u Novom Sadu, IBM će „ubrzati izgradnju veština neophodnih za jačanje IT ekosistema u regionu i podstaći razvoj inteligentne automatizacije i izgradnju veština“, saopšteno je iz kompanije.

Na novoj lokaciji fokus će biti na razvoju i podršci rešenjima u oblasti podataka, veštačke inteligencije i automatizacije i osnažiće saradnju između IBM-a i njegovog partnerskog ekosistema u zajedničkom stvaranju rešenja za globalnu industriju.

Novi Sad je novo sedište tima stručnjaka iz oblasti softverskog inženjerstva, tehničke podrške, marketinga i dizajna, koji će razvijati „IBM Instana Observability“ rešenja za praćenje performansi aplikacija.

Tim će takođe klijentima pružati tehničku podršku 24/7 širom sveta za preko 200 tehnologija koje to rešenje ima mogućnost da nadgleda.

Iz kompanije kažu da preduzeća danas sve više primenjuju veštačku inteligenciju u IT operacijama kako bi proaktivno upravljala složenim radnim okruženjima. Prema IBM IBV CIO studiji iz 2021. godine, direktori informacionih tehnologija izveštavaju da je 20 odsto do 40 odsto organizacionih poslovnih procesa automatizovano, i to će samo da raste.

IBM se zbog toga fokusiran na to da kompanijama ponudi najrobusniji, sveobuhvatni paket rešenja za automatizaciju, koji obuhvata poslovnu i IT automatizaciju, kao što je „IBM Instana“.

Uz pomoć „IBM Instana Observability platforme“, kompanije dobijaju mogućnost potpunog praćenje aplikacija u realnom vremenu i vidljivost neophodnu za brzo rešavanje incidenta.

Novu kancelariju u Novom Sadu juče je svečano otvorila predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić u prisustvu potpredsednika Task Automation i „France Lab-a“, IBM-a Harlija Dejvisa, potpredsednice, EMEA Data, AI i lidera za prodaju automatizacije, IBM-a Patriše Nojman, generalnog direktora IBM za Teritoriju istočne Evrope Igora Pravice, direktora IBM za Srbiju, Makedoniju, Crnu Goru i Albaniju Nikole Polića, sa drugim zvaničnicima iz Vlade Srbije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike