Stiglo pojačanje za Er Srbiju: Isporučena dva Erbasova aviona (VIDEO)

11.10.2020

14:55 >> 15:36

0

Reč je o bivšim avionima kompanije Adrija ervejz. Avioni su u petak stigli iz Tuluza

Stiglo pojačanje za Er Srbiju: Isporučena dva Erbasova aviona (VIDEO)
Copyright Instagram@deltaindiadelta

Er Srbiji su isporučena dva aviona Erbas A319, kojima je ranije upravljala avio-kompanija Adrija ervejz. Avioni su u petak stigli iz Tuluza. Prvobitno je trebalo da budu isporučeni u martu, međutim njihov dolazak je odložen zbog pandemije koronavirusa.

Oba aviona, proizvedena su 2010. godine i u vlasništvu su kompanije Karlajl aviejšn partners.

Letelice će biti registrovane kao YU-APL i YU-APM. Adriji su isporučeni pre deset godina i radili su pod registracijama S5-AAP i S5-AAR sve dok kompanija nije proglasila bankrot u septembru 2019. godine.

Er Srbija je dodala svoj deveti A319 prošle godine.

Nakon izbijanja pandemije kovida 19, Er Srbija je vratila Erbas A320 i ATR72 vlasnicima, pošto je srpskoj avio-kompaniji istekao ugovor za zakup.

Dalje, jedan od preostala tri Boinga 737-300 u floti Er Srbije nije leteo od početka pandemije i vrlo je verovatno da se neće ni vraćati u službu.

Druga dva Boinga se i dalje koriste, uglavnom na čarter letovima, ali su takođe redovno raspoređeni i na letovima za Podgoricu i Dizeldorf.

Od početka pandemije, avio-kompanija je pregovarala o uslovima zakupa svojih letelica, sa zaključenim ugovorima po satu, gde se troškovi zakupa obračunavaju na osnovu broja sati korišćenja aviona, a ne na osnovu fiksne stope.

– Kompanija aktivno prati situaciju i efikasno će reagovati u odnosu na razvoj situacije sa kovidom 19. Ovo će zavisiti od brojnih faktora, uključujući dalje širenje virusa, mere i restrikcije koje uvode različite države, kao i od ponašanja putnika. Ništa od ovoga se ne može predvideti sa visokim procentom sigurnosti – saopšteno je prethodno iz ove kompanije, prenosi portal Ex-Yu Aviation.

Rukovodstvo je razgovaralo, kako se ističe, o brojnim potencijalnim scenarijima, imajući u vidu da je avio-sektor suočen sa značajnim padom potražnje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: b92

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike