Moravski koridor - kapitalna investicija: "Savremeni auto-put će poboljšati živote pola miliona ljudi"

09.11.2022

22:21

0

Predsednica Opštine Trstenik Milena Turk zahvalila je Koridorima Srbije na saradnji

Moravski koridor - kapitalna investicija: "Savremeni auto-put će poboljšati živote pola miliona ljudi"
Copyright Auto-put od Pojata do Kruševca, deo Moravskog koridora koji će povezati međunarodne koridore 10 i 11, biće završen najkasnije za godinu dana; Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić izjavio je danas da je Moravski koridor kapitalna investicija i ocenio da će 112 kilometara najsavremenijeg auto-puta presudno uticati na poboljšanje uslova života u ovoj regiji ka kojoj gravitira pola miliona ljudi.

On je tokom posete gradilištu u delu kod Trstenika, zajedno sa predsednicom te opštine Milenom Turk, za Tanjug naveo da će radovi u tom delu trase biti veoma brzo biti završeni.

- U trsteničkom delu auto-puta radimo, pored ostalog, i na izgradnji tri mosta preko Zapadne Morave i svi su pri kraju, a obavili smo i hidrtehničke radove na uređenju reke kada je reč o zaštiti od poplava - rekao je on.

Tanjug/Sava Radovanović
Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić

Podsetio je da je ovaj kraj imao problema s poplavama, naročito 2014. godine i naglasio da se završetkom svih radova ti problemi neće nikad ponavljati.

- Građani moraju da budu svesni da će izgradnja Moravskog koridora doneti velike šanse za ovu opštinu i čitav kraj, nakon čega će ljudi moći lakše da odu do okolnih gradova, a otvoriće im se i čitav niz perspektiva privlačenjem investicija i otvaranjem radnih mesta - rekao je direktor Koridora.

On je i zamolio sve žitelje ovog kraja da imaju dozu razumevanja tokom izgradnje, budući da to menja ustaljeni način života.

- Uvek ćemo nalaziti rešenja za sve probleme u sadejstvu sa opštinom Trstenik, s kojom smo zajednički radili na svemu, počev od same eksproprijacije, do pomeranja nekih naših postrojenja u interesu građana - naglasio je Antić.

Predsednica Opštine Trstenik Milena Turk zahvalila je Koridorima Srbije na saradnji, s posebnim osvrtom na zajedničko rešavanje poremećaja vodosnabedavanja u selu Bogdanju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike