Sve je spremno za početak grejne sezone, cene ostaju iste

12.10.2020

08:17 >> 08:20

0

Više od 6.000 megavata instalisanih kapaciteta u toplanama širom Srbije su remontovani, istakao je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić

Sve je spremno za početak grejne sezone, cene ostaju iste
Copyright Printscreen/YouTube/TermaGroup

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je da su u 60 gradova i opština širom Srbije sistemi spremni za početak grejne sezone i da od ganas gotovo u svim sredinama kreću tople probe, kao i da cena grejanja ove godine ostaje ista.

– Veliki posao je urađen tokom leta. Više od 6.000 megavata instalisanih kapaciteta u toplanama širom Srbije su remontovani. Mreža u toplanama širom Srbije, između 2.500 i 3.000 kilometara mreže, dovedena je u red i to je zaista veoma kompleksan proces – naveo je Antić i istakao da su nabavljeni energenti i da je sve spremno za početak grejne sezone.

Sve na vreme

On je naveo da su od 1. oktobra obavljene funkcionalne probe i da je u nekim sredinama u Srbiji grejanje već počelo zbog nižih temperatura, te kao primer naveo Novi Sad i Obrenovac.

– Od danas gotovo u svim sredinama kreću tople probe, a verujemo već u toku sutrašnjeg dana u velikom broju sredina i grejanje, u zavisnosti od temperatura u tim gradovima i opštinama – rekao je Antić.

Kako je naglasio, energetska situacija u Srbiji je potpuno stabilna i obezbeđeni su svi ključni energenti.

Obezbeđeni energenti

– Toplane širom Srbije tokom godine potroše više od 600 miliona metara kubnih gasa, oko 80.000 tona mazuta i dodatne količine peleta, biomase, uglja. Svi ti energenti su obezbeđeni ili ugovoreni i omogućiće toplanama stabilan i siguran rad, a građanima tople stanove po cenama koje se neće menjati – rekao je Antić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike