Bil Gejts na razgovoru za posao: Ako me zaposlite...

18.10.2020

16:23 >> 16:33

0

Autor: G.M.Š.

Bil Gejts na razgovoru za posao: Ako me zaposlite...
Youtube/ Stephen Curry

Bil Gejts je milijarder i tehnološka ikona, tako da ne postoji ni trunka šanse da će drugom najbogatijem čovjeku na svetu ikada trebati razgovor za posao. Ali NBA zvezdi Stefu Kariju, Gejts je odgovorio na nekoliko osnovnih pitanja baš sa klasičnog intervjua za posao – uključujući opisivanje svojih prednosti i slabosti, očekivanjima, plati…, prenosi CNBC.

Kari je u intervjuu, prvom u novoj seriji videa „State of Inspiration“, Gejtsu dao ulogu mlađeg inženjera koji traži posao u Majkrosoftu.

– Volim da radim. Možda ću malo oštrije kritikovati kako kolege kodiraju ali volim da radim u timu i volim izazove – odgovorio je na pitanje „zašto bi vas zaposlili“ čovek kome pripisuju da je jednom zaposlenom u pola noći poslao mejl sa komentarom nekog njegovog rada „ovo je najgore sr… od koda koji sam u životu video“.

– Ne znam mnogo o marketingu i nikada ne bih mogao da budem trgovac. Fascinira me pravljenje proizvoda i koje karakteristike treba da ima – rekao je dalje čovek koji je „vindous“ i PC generalno „prodao“ milijardama ljudi na ovoj planeti a „Majkrosoft“ učinio sinonimom kopjutera uopšte.

Što se plate tiče, Gejts bi se pre opredelio za dobijanje akcija kompanije u kojoj se zapošljava nego novca kao plate u celini.

– Dajte dobru ponudu i ja ću vredno raditi – “ponudio” je Kariju Gejts.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: CNBC