Zorana Mihajlović sa Rafalom Perlom o saradnji u oblasti rudarstva i energetike

03.11.2020

14:20 >> 14:27

0

Autor: I.K.

Poljske kompanije iz elektroenergetskog i rudarskog sektora posluju u Srbiji, a cilj je da se saradnja dodatno unapredi

Zorana Mihajlović sa Rafalom Perlom o saradnji u oblasti rudarstva i energetike
srbija.gov.rs

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Poljske u Srbiji Rafalom Perlom o saradnji dveju država u oblasti rudarstva i energetike.

Mihajlović je, istakavši važnost tog sektora, navela da poljske kompanije iz elektroenergetskog i rudarskog sektora posluju u Srbiji, a da je cilj da se saradnja dodatno unapredi.

-Imate veliko iskustvo, sigurna sam da možemo zajedno da radimo kako u oblasti rudarstva, tako i na obnovljivim izvorima energije, zelenoj energetici i zelenim tehnologijama. Ministarstvo je tu da osnaži ovaj sektor, da ga učinimo vodećim u Srbiji, jer je strateški važan, poručila je ona.

Perl je ukazao na to da su rudarstvo i energetika izazovan i zahtevan sektor, istakavši da prostora za unapređenje bilateralne saradnje ima.

-Ovo je i za nas veoma važan sektor i u Poljskoj iza kompanija u rudarskom i energetskom sektoru stoji država, rekao je ambasador i dodao da je ta zemlja zainteresovana za nastavak saradnje.

Čeka nas period tranzicije u energetskom sektoru, ne možemo se preko noći osloboditi uglja, a veliku pažnju posvećujemo i diversifikaciji izvora energije, naveo je on.

Srbija zadržala vodeću poziciju: Pad BDP u trećem kvartalu samo 1,3 odsto

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti