Vučić obišao radove na izgradnji deonice Požega - Duga Poljana: Sada možemo izgraditi turistička mesta!

20.03.2022

11:27

0

Važna ulaganja

Vučić obišao radove na izgradnji deonice Požega - Duga Poljana: Sada možemo izgraditi turistička mesta!
Tanjug/Zoran Žestić

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, boraveći u Sjenici prisustvovao je obeležavanju svečanosti polaganja kamena temeljca za najmoderniju školu  u državi "Svetozar Marković", ali i početku radova na deonici Požega - Duga Poljana na auto-putu "Miloš Veliki" (E-763).

Otpravnik poslova ambasadora Kine naveo je da mu je veliko zadovoljstvo što sa predsednikom Vučićem prisustvuje ovoj ceremoniji. 

- To je još jedan važan znak saradnje naše dve zemlje. Čestitam kineskim i srpskim prijateljima. Ovo usko povezuje kineski san sa srpskim snom. Zahvaljujući predanom radu predsednika Vučića, poslednjih godina neprekidno usađujemo promene u ovoj vašoj prelepoj zemlji. Posebno mi je drago što kineske kompanije doprinose tom procesu. Ovo će doprineti lokalnoj privredi  - naveo je on.

Predsednik je zahvalio okupljenim građanima i naveo da je ovo izuzetno važan dan.

- Dragi prijatelji i ministri, mogo sam srećan. Ovo je najveći projekat za ovaj deo Srbije, jedan od najskupljih. Koštaće nas više od milijardu i sedamsto miliona evra. Arilje, Ivanjica, Sjenica i Novi Pazar će biti povezani sa Beogradom, moći ćemo da gradimo turistička mesta - naveo je Vučić.

Predsednik je dodao da je bitno da se požuri sa radovima.

-  Od Ivanjice do Duge Poljane imamo 54 kilometra, od toga nam je 24 kilometra u tunelima. Ovo će da promeni život i gorštacima ovde i svim dobrim ljudima. Moramo da radimo dalje ka Užicu i Kotromanu, da se do Zlatibora stiže brže - zaključio je on.

Bonus video

24sedam

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam