Izlet van mesne industrije: Nemački "Tenis" udvostručuje vegetarijansku i vegansku proizvodnju

18.03.2021

13:31 >> 16:27

0

Prema podacima te kompanije, prosečni godišnji rast prodaje u tom sektoru od 2015. do 2019. iznosio je osam odsto

Izlet van mesne industrije: Nemački "Tenis" udvostručuje vegetarijansku i vegansku proizvodnju
Copyright VIVIANE MONCONDUIT/Pixabay

Najveća nemačka klanica i fabrika za preradu svinjskog mesa, “Tenis”, želi da se razvija na tržištu vegetarijanskih i veganskih proizvoda. Kako piše Agrarheute, u tu svrhu udvostručuju svoj proizvodni kapacitet u fabrici u Beklandu u kojoj su prošle godine osnovali sopstveni pogon za proizvode koji zamenjuju meso.

– Proizvodnju vegetarijanske i veganske hrane ne doživljavamo kao konkurenciju svojim mesnim prerađevinama, već kao nezavisni tržišni segment i izvrstan dodatak našem ionako vrlo širokom portfelju proizvoda – objasnio je Maksimilian Tenis, partner ove grupe i sin Klemensa Tenisa, generalnog direktora Holdinga.

– Interesovanje za ove proizvode povećava se iz godine u godinu – objašnjava direktorka nezavisnog odeljenja Vevia 4 You, Iris Hekman.

Prema podacima te kompanije, prosečni godišnji rast prodaje u tom sektoru od 2015. do 2019. iznosio je osam odsto.

Pročitajte još

U prvom tromjesečju 2020. godine količina određenih proizvoda koji zamenjuju meso povećala se za čak 37 odsto, s gotovo 14.700 tona, na 20.000 tona u odnosu na isto tromesečje prethodne godine.

Prema istraživanju o potrošačkim preferencijama u Nemačkoj, 50 odsto kupaca obraća pažnju na oznake ekološkog uzgoja, njih 48 odsto na prisutnost etiketa za zaštitu životinja, a čak 85 procenata ispitanih stanovnika smatra državni sertifikat kojim se potvrđuje dobrobit stoke vrlo važnim. Treba napomenuti da je od ukupnog broja ispitivanih samo jedan odsto vegana i pet odsto vegetarijanaca.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Agroklub

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike