Gradi se na sve strane: Objavljeni tenderi za tri brze saobraćajnice!

04.08.2021

10:50

0

Autor: S. G.

Izvor: Tanjug

Radi se o javnim nabavkama za izradu prostornih planova područja posebne namene (PPPP), idejnih projekata i studija opravdanosti

Tanjug/Dušan Aničić

Putevi Srbije objavili su javne nabavke za izradu planova, projekata i studija za gradnju tri brze saobraćajnice: Golubac-Donji Milanovac-Brza Palanka, Kladovo-Negotin i za brzu saobraćajnicu Kragujevac-Mrčajevi koji je nazvan Gružanski koridor.

Reč je o javnim nabavkama za izradu prostornih planova područja posebne namene (PPPP), idejnih projekata i studija opravdanosti za izgradnju brzih saobraćajnica.

Trasa duga 146 kilometara

Brze saobraćajnice Golubac-Donji Milanovac-Brza Palanka i Kladovo-Negotin povezaće saobraćajnicu koja se prostire od petlje Požarevac na autoputu Beograd – Niš, preko Požarevca, Velikog Gradišta i Golupca sa Donjim Milanovcem i Brzom Palankom, kao i Kladovo sa Negotinom preko Brze Palanke.

Trasa novog puta, Screenshot:msgi.gov.rs

Trasa po postojećim državnim putevima je dužine oko 146 kilometara, prenosi eKapija.

Trasa budućeg koridora sastavljena je od budućih deonica Golubac – Kožica, Kožica-Boljetin, Boljetin-Stara Oreškovica, Stara Oreškovica- Brza Palanka i Kladovo-Negotin, navodi se u projektnom zadatku.

Vrednost posla je 500 miliona dinara, a tender ističe 7. septembra.

Drugi tender, čija je vrednost 180 miliona dinara, odnosi se na projektovanje Gružanskog koridora, za koji je, takođe, urađen generalni projekat i prethodna studija opravdanosti.

U projektnom zadatku navodi se da okvirna granica Prostornog plana obuhvata delove teritorije gradova Kragujevac i Čačak, kao i opštine Knić, sa pripadajućim katastarskim opštinama na celom koridoru.

Pročitajte još

Trasa budućeg koridora ići će od planirane Severne obilaznice grada Kragujevca, a usvojena varijanta koridora se pruža preko teritorije naselja Stanovo (grad Kragujevac), kroz atare naseljenih mesta i katastarske opštine Dragobraća i Ðuriselo, sve do Vučkovice u opštini Knić. Od Vučkovice dalje kroz teritoriju opštine Knić, prolazi kroz atare naseljenih mesta i katastarske opštine Raškovići, Dragušica, Toponica, Kusovac, Radmilović, Pretoke i Bumbarevo Brdo do naselja Bare.

Na teritoriji Čačka, usvojena varijanta prolazi kroz naseljena mesta Voljavča, Bečanj, Mrčajevci i Katrga gde se priključuje na budući Moravski koridor. Ovaj tender ističe 6. septembra.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju –24sedam.rs 

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti