Sto hiljada potpuno online kredita u Mobi Banci

30.11.2021

09:00

0

Mobi banka izdala je više od 100.000 potpuno online keš kredita, što pokazuje da je, pored digitalizacije transakcionog bankarstva, napravljen ogroman pomak u digitalizaciji kreditnih proizvoda na srpskom tržištu

Sto hiljada potpuno online kredita u Mobi Banci
mobi banka2 - Copyright Promo

Svi potrebni podaci za izdavanje keš kredita, kartica ili dozvoljenog minusa, prosleđuju se brzo, praktično i lako zahvaljujući usluzi „Moji podaci za banku“ preko portala eUprava. Ova usluga omogućava građanima da zamene potvrde o zaradi koje izdaje poslodavac. 

- Prekretnica od preko 100.000 izdatih online kredita odražava uspeh naše strategije kao prve online i digitalne banke u regionu, ali je takođe pokazatelj impresivnog stepena digitalizacije Srbije. Na partnerstvu u digitalizaciji moramo da zahvalimo Vladi Srbije i Narodnoj Banci Srbije i Guverneru bez koje ništa ne bi bilo moguće - izjavila je Marija Popović, članica Izvršnog odbora Mobi Banke.  

Lako do kredita uz eUpravu

Ukoliko niste korisnik eUprave, kredencijale za bezbednu prijavu dvofaktorskom autentikacijom možete preuzeti kod Mobi Banka savetnika u Telenor šopovima. Do sada je Mobi Banka izdala više od 1.200 parametra za registrovanje na portal eUprave. 

Nakon prijave na portal, iz menija usluga pokreće se usluga „Moji podaci za banku“. Podaci se zatim, uz saglasnost, odmah prosleđuju banci. Nakon toga, na internet aplikaciji Mobi Banke, u Katalogu proizvoda, korisnici mogu da odaberu željeni kreditni proizvod. 

Mikrokreditirano više od 220.000 digitalnih uređaja 

Promo
 

 

Narodna Banka Srbije usvojila je 2020. godine paket privremenih mera sa namerom da se pojednostavi i ubrza procedura odobravanja manjih kredita sa kraćim rokom otplate. 

- U periodu od prethodnih godinu dana, zajedno sa Telenorom kreditirali smo kupovinu više od 220.000 mobilnih telefona na rate bez kamate. To je najmasovniji proizvod naše banke, ali i veliki podsticaj daljem razvoju digitalizacije. Iz ovog proizvoda jasno je da je mikrokreditiranje u Srbiji dugoročno održivo i da predstavlja veliki benefit za građane - rekao je Aleksandar Bogdanović, izvršni komercijalni direktor Mobi Banke.

Narodna Banka paketom COVID mera ublažila je efekte krize, građanima obezbedila lakši pristup sredstvima i mogućnost mikrokreditiranja, a bankama mogućnost daljeg razvoja proizvoda. 

- Verujemo da je, uz minimalne izmene postojeće regulative, moguće stvoriti još podsticajnije uslove za razvoj mikrokreditiranja, bez ugrožavanja namere regulatora da se spreči prekomerno zaduživanje građana. Uvećanje iznosa mikrokredita omogućilo bi svim građanima da priušte najsavremenije uređaje, i stimulisalo dalji privredni rast - dodala je Marija Popović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Promo