Najveći broj milijardera rođen u jednom jesenjem znaku Zodijaka: Zašto su baš oni najbogatiji?

13.11.2021

06:45

0

Autor: 24sedam

Veština upravljanja finansijama je nekome urođena, a drugima raspolaganje novcem nikako ne ide od ruke. Proverite u kojoj ste grupi i da li imate sličnosti sa bogatašima sa Forbsove liste

Najveći broj milijardera rođen u jednom jesenjem znaku Zodijaka: Zašto su baš oni najbogatiji?
horoskop milijarderi1 - Copyright Pixabay

Iako su Lavovi izuzetno ambiciozni, a Jarčevi važe za najveće materijaliste, najučestaliji horoskopski znak među bogatašima ipak nisu ni Lav, ni Jarac, barem ako se posmatra Forbsova lista milijardera.

Astrologija svakako ima veliki uticaj na to kolike su šanse da se neko obogati. Tako je veština upravljanja finansijama nekome urođena, a drugima je raspolaganje novcem ili njegovo zadržavanje u džepu teška muka. Te se stvari uče i kroz porodične primere, ali odnos prema novcu je u velikoj meri određen i karakterom, pa i samim horoskopskim znakom.

A gde je tu Bezos?

To se može dokazati i statističkim dokazima, i to prema raspodeli bogatstva među pripadnicima Zodijaka, odnosno prema konkretnom broju milijardera s Forbsove liste najbogatijih.

Tako je, zbirno posmatrano, najviše milijardera rođeno u znaku Vage, zatim u znaku Ribe, dok je Rak na trećem mestu po broju superbogataša rođenih u tom periodu.

Ipak, zanimljivo je da najbogatiji čovek sa Forbsove liste ne pripada nijednom od ova tri znaka, već je rođen usred zime, u znaku Jarca.

Profimedia
Džef Bezos

Prema Forbsu, prvo mesto pripada Džefu Bezosu, osnivaču "Amazona“ i vlasniku kompanije za putovanja u kosmos "Blu Oridžin“. On je najbogatiji čovek u Americi četvrtu godinu zaredom, sa vrednošću imovine od 201 milijardu dolara, a rođen je 12. januara 1964. godine.

Zašto su oni najbogatiji?

Milijarderi nisu nužno oni koji znaju da štede, već oni koji znaju i da rizikuju da bi zaradili veliki novac. Ali šta odlikuje ove znakove Zodijaka i zašto su baš oni najbogatiji?

U znaku Vage - 27 milijardera

Diplomatski nastrojeni, pošteni, društveni i kooperativni, pripadnici ovog znaka imaju odlične predispozicije za bogatstvo. Cilj im je da u svaki segment života unesu ravnotežu, pa tako i u finansije. Rado troše na umetnička dela, fina vina, hranu i putovanja, a rado kupuju i skupe poklone. Oni imaju „dobar nos“ za investicije, što objašnjava zašto su prvi na top listi milijardera.

U znaku Ribe - 22 milijardera

Pripadnici ovog znaka takođe imaju dobru intuiciju, a istovremeno su mudri, nežni i umetnički nastrojeni. Iako lako ulaze u minuse na računu, jednako lako iz njih i izlaze, a novac im nije najvažnija stvar na svetu. Do velikog bogatstva najčešće dolaze neočekivano, a vrlo im je važno da kraj sebe imaju nekog ko im pomaže s praktičnim savetima i svojom prizemljenošću, bilo da je reč o partneru ili finansijskom savetniku.

U znaku Raka - 20 milijardera

AP Photo/Matt Rourke
Ilon Mask

Pripadnici ovog znaka imaju jako razvijenu maštu, što im omogućava da priliku za zaradu vide tamo gde je drugi ne vide. Istovremeno su uporni u ostvarenju ciljeva, ali i skloni manipulacijama, pa znaju kako se obogatiti i zadržati bogatstvo. U trošenju se teško kontrolišu ako vide nešto što im se sviđa. Spremni su da rade naporno, čak i posao koji ne vole, samo da bi sebi osigurali dobar život. Nisu skloni finansijskim rizicima.

Zanimljivo je i da se od 10 najbogatijih sa Forbsove liste, samo Ilon Mask, vlasnik "Tesle“ (na drugom mestu s bogatstvom od oko 190,5 milijardi dolara) nalazi među ova tri znaka. On je, naime, rođen 28. juna (1971. godine), što znači da je Rak.

Top 10 najbogatijih na listi Forbsa:

Džef BezosJarac (12. januar 1964)

Ilon MaskRak (28. jun 1971)

Mark ZakerbergBik (14. maj 1984)

Bil GejtsŠkorpija (28. oktobar 1955)

Lari PejdžOvan (26. mart 1973)

Sergej BrinLav (21. avgust 1973)

Lari ElisonLav (17. avgust 1944)

Voren BafetDevica (30. avgust 1930)

Stiv BalmerOvan (24. mart 1956)

Majkl BlumbergVodolija (14. februar 1942)

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike