Pred poslanicima i novi zajmovi: Od koga i zašto uzimamo kredite

23.11.2020

16:14

0

Na dnevnom redu biće i izmene Zakona o regulisanju javnog duga

Pred poslanicima i novi zajmovi: Od koga i zašto uzimamo kredite
Copyright Pixabay

Pred poslanicima Skupštine Srbije sutra će se naći i nekoliko zajmova. Među njima su i zajam Međunarodne banke za obnovu i razvoj od 92 miliona evra za hitan odgovor na kovid 19, kao i zajam Banke za razvoj Saveta Evrope od 200 miliona evra kao podrška budžetu Srbije za pokrivanje vanrednih troškova u zdravstvu prouzrokovanih kovidom 19.

Poslanici će na novoj sednici razmotriti i Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Banke Poštanske štedionice, OTP banke i Vojvođanske banke a.d. Novi Sad, po zaduženju “Srbijagasa”.

Po osnovu ugovora o dugoročnom kreditu za izgradnju gasovoda na teritoriji Srbije, od granice s Bugarskom do granice s Mađarskom i drugim susednim zemljama, OTP banka je odobrila 30 miliona evra, Banka Poštanska štedionica 20 miliona evra, a Vojvođanska banka 20 miliona evra.

Pročitajte još: Upozorenje Komisije: Pred Zapadnim Balkanom veliki posao u borbi za čist vazduh, ugalj najveći problem

Na dnevnom redu biće i izmene Zakona o regulisanju javnog duga Republike Srbije po osnovu neisplaćene devizne štednje građana položene kod banaka čije je sedište na teritoriji Republike Srbije i njihovim filijalama na teritorijama bivših republika SFRJ.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike