Valjevo dobija fabriku, biće posla za 1.000 ljudi: Predsednik Vučić - Ovo će pomoći čitavom Kolubarskom okrugu (FOTO)

15.10.2021

09:44

0

"Hansgrohe" je nemački proizvođač sanitarne armature koji svoje proizvode plasira u više desetina zemalja širom sveta

Valjevo dobija fabriku, biće posla za 1.000 ljudi: Predsednik Vučić  - Ovo će pomoći čitavom Kolubarskom okrugu (FOTO)
Aleksandar Vučić, ugovor Hangsrohe - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom kompanije "Hangsrohe", koja planira da otvori novi pogon u Valjevu u kojem će biti zaposleno do 1.000 ljudi.

Nakon sastanka u Predsedništvu, Vučić prisustvuje potpisivanju investicionog ugovora između ove nemačke kompanije i Ministarstva privrede.

Predsednik je svima zahvalio i istakao kolika mu je čast što prisustvuje tako lepom događaju.

- Ovo će pomoći čitavom Kolubarskom okrugu - rekao je on. - "Hansgrohe" je jedna fantastična firma, i mnogo sam srećan što smo jedna od pet zemalja u kojoj će ova firma da proizvodi - rekao je Vučić.

- U Valjevu će sve da procveta, kao i u Pančevu. Moći ćete da ulažete u infrastrukturu. Ovo nije samo doprinos rastu BDP-a nego i doprinos rastu cele Srbije.

- Čestitam i vama, gradonačelniče Lazare Gojkoviću. Ogromna dobit je ovo za Valjevo, ali i za rast ugleda Srbije u svetu. Hoću da kažem veliko hvala svima vama iz "Hansgroea" - rekao je Vučić.

- Nemačke fabrike ne dolaze tu na pet godina već na duže, na 50, tako da mislimo i na buduće generacije. Važno je da nam ljudi ostaju na svom ognjištu. Ovo je mnogo veliki i mnogo važan dan za celu Srbiju - istakao je Vučić.

Predsednik je rekao da je ukupna investicija ove firme 85 miliona evra.

- To je ono što možemo da garantujemo. Naravno, biće teško za nas. Mi danas trošimo 6,5 miliona kubnih metara gasa. Tako da, muke nas tek čekaju, ali polako, to nije danas tema - istakao je Vučić.

- Znate da "Hansgrohe" ima pogone u samo četiri zemlje sveta - Nemačkoj, SAD, Kini i Francuskoj. Srbija je peta zemlja na svetu, a Valjevo peto mesto u svetu gde će raditi "Hansgrohe" - rekao je predsednik.

Fabrika proizvodi sanitarne armature

"Hansgrohe" je nemački proizvođač sanitarne armature koji svoje proizvode plasira u više desetina zemalja širom sveta i sa prihodom od gotovo milijardu evra. Reč je o svetski poznatoj kompaniji koja proizvodi slavine, tuševe i drugu opremu za kuhinje i kupatila.

- Razgledali smo lokacije širom sveta, ali Valjevo je bilo naš prvi izbor - poručili su predstavnici "Hansgroea" u obraćanju iz zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu.

U Valjevu planiraju da otvore novu fabriku slavina- Početak izgradnje planira se početkom 2022. godine, a puštanje u rad se očekuje 2023. Ta nemačka kompanija uložiće u najnoviji savremeni pogon u Valjevu 85 miliona evra. Fabrika će se prostirati na 130.000 metara kvadratnih. Sa 33 trgovačka društva i 22 prodajne kancelarije širom sveta, "Hansgrohe" se ubraja u malobrojne globalne igrače u sektoru sanitarne opreme.

Zapošljava 4.700 ljudi, a svoje proizvode isporučuje u više od 140 zemalja. Grupacija "Hansgrohe" ima veliki međunarodni domet, a svoje artikle proizvodi u Nemačkoj, Francuskoj, Kini i SAD. Sedamdeset sedam procenata prometa ostvaruje u inostranstvu.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: J.S.J.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike