Još nedelju dana: Penzionerima stiže 5.900 dinara

15.09.2021

08:08

0

Vlada Republike Srbije je dala saglasnost Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje da izvrši isplatu novčane pomoći

Još nedelju dana: Penzionerima stiže 5.900 dinara
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Novčana pomoć ovoga puta je 5.900 dinara a na nju imaju pravo korisnici penzija, korisnici prava na privremenu naknadu − invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti (u skladu sa članovima 223 i 225 Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju) i invalidnoj deci – korisnicima privremene naknade kod Republičkog fonda PIO.

Pročitajte još:

Isplata novčane pomoći vršiće se počev od 22. septembra 2021. godine za sve one koji su ostvarili pravo zaključno sa 13. septembrom ove godine, a korisnicima koji su podneli zahtev ali kojima rešenja o priznavanju prava budu doneta nakon 13. septembra, isplata će biti izvršena jednokratno, nakon uspostavljanja isplate prava.

Novčana pomoć biće isplaćena korisnicima na isti način kako im se isplaćuju i penzije, a iznos pomoći neće se umanjivati za poštanske troškove za korisnike oji primaju na kućnu adresu, već će svima biti isplaćen pun iznos od 5.900 dinara.

Novčanu pomoć će dobiti i svi građani, dobiti po 30 evra u novembru i još 20 u decembru a iIsplate državne pomoći će se nastaviti i u sledećoj godini.

Početkom 2022. godine svim penzionerima biti isplaćeno još 20 hiljada dinara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike