Ministar Mali upozorava: "Nema ni opuštanja, ni otpuštanja“

11.02.2021

15:59 >> 16:23

0

Ministar finansija Siniša Mali pri predstavljanju programa naglasio je da ne smemo da se opustimo, ali i upozorio poslodavce

Ministar Mali upozorava: "Nema ni opuštanja, ni otpuštanja“
Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Pandemija je u toku, i dalje svi trpimo posledice virusa i tu nema opuštanja, rekao je ministar Mali na današnjem predstavljanju paketa ekonomskih mera u Palati Srbije.

On je rekao da ovaj paket podrazumeva isplatu tri puta po 50 odsto minimalca za sve preduzetnike, kao i celog dodatnog minimalca za turistički sektor.

Pročitajte još:

– Samo jednu stvar da naglasim, nema otpuštanja za sve one koji dobiju pomoć države, i ja mislim da je ovo fer pristup. Ako hoćete pomoć države, nema otpuštanja više od 10 odsto zaposlenih. Velika stvar je što smo u ovaj paket uključili i velika preduzeća, zato što i oni trpe posledice pandemije, a zapošljavaju čak 300.000 ljudi, Ukoliko ne žele, ne moraju da uzmu novac – kazao je ministar.

Ministar je objasnio da će se firme za pomoć u minimalnim zaradama prijavljivati svaki mesec ali da i nemaju pravo da otpuste više od deset odsto zaposlenih tri meseca nakon poslednje isplate.

Dodao je da firme koje prihvate pomoć neće moći ove godine da isplaćuju dividendu.

Instaliraje našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike