Kako do 60 evra od države: Prijava na dva načina

28.02.2021

08:37 >> 08:39

0

Primaoci penzija i korisnici novčane socijalne pomoći su automatski prijavljeni za isplatu jednokratne pomoći, odnosno nema potrebe da se prijavljuju

Kako do 60 evra od države: Prijava na dva načina
Copyright Profimedia

Ministar finansija Siniša Mali saopštio je da 28. aprila kreće prijava za isplatu 60 evra svim punoletnim građanima.

Novi paket ekonomskih mera vredan je 2,5 milijardi evra, a njime je država obezbedila dodatnu pomoć za građane i privredu. Ovaj paket sadrži četiri vrste mera, a jedna grupa odnosi se upravo na direktnu pomoć građanima.

Tako će svi koji se u maju budu prijavili dobiti od države po 30 evra u maju i novembru, a penzioneri još 50 evra. Praktično će penzionerima biti isplaćeno ukupno 110 evra.

Svi punoletni državljani Republike Srbije, koji imaju važeću ličnu kartu i prebivalište u našoj zemlji, moći da se prijave putem kontakt centra za isplatu novčane pomoći u iznosu od 60 evra, koja će ovog puta biti isplaćena u dve “rate”.

Prilikom podnošenja prijave punoletni državljani Republike Srbije dostavljaju sledeće podatke: jedinstveni matični broj građanina (JMBG), registarski broj važeće lične karte, naziv banke kod koje je otvoren ili će biti otvoren račun na koji se uplaćuje jednokratna novčana pomoć.

Pročitajte još

Svi koji pozovu kontakt centar moći će da čuju automatski nasnimljen glas, kome će moći da ostave svoje podatke. Matični broj i broj lične karte će građani unositi pomoću telefonske tastature, a ime banke će izgovarati ili birati pritiskom na taster.

Primaoci penzija i korisnici novčane socijalne pomoći su automatski prijavljeni za isplatu jednokratne pomoći, odnosno nema potrebe da se prijavljuju.

Na račun građana biće prebačen iznos u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije.

Jedan od ciljeva ovakve mere je i podizanje lične potrošnje građana koja bi trebalo da se odraziti na privredni rast, odnosno rast BDP-a.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike