Ana Brnabić: Zaječar među vodećima u programu "Moja prva plata"

24.03.2021

15:08

0

Premijerka posetila Fabriku mernih transformatora u Zaječaru i naglasila da želi da podrži domaću privredu, a, pre svega, domaće investitore

Ana Brnabić: Zaječar među vodećima u programu "Moja prva plata"
Copyright U poseti fabrici mernih transformatora u Zaječaru; Foto: Tanjug/ Vlada Srbije/Sslobodan Miljević

Zaječar je među vodećim lokalnim samoupravama u kojima se realizuje program “Moja prva plata”, a samo u tom gradu čak 110 mladih dobilo je prvo radno mesto kroz taj program u 64 kompanije, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić.

Ona je u Zaječaru posetila Fabriku mernih transformatora, sa 227 zaposlenih, ističući da želi da podrži domaću privredu, a, pre svega, domaće investitore.

– Kroz program ”Moja prva plata” želeli smo da damo šansu mladima da dobiju prvo zaposlenje, koje će im omogućiti i olakšati da dalje razvijaju svoju karijeru. Samo u Zaječaru je 110 mladih dobilo prvo radno mesto kroz taj program, bez kojeg verovatno ne bi dobili šansu za radno mesto, i to upravo u godini kada je privreda bila najopterećenija usled pandemije – rekla je Brnabić.

Samo u Fabrici mernih transformatora prvi posao kroz program “Moja prva plata” dobilo je 18 mladih. Najmlađa među njima ima 19 godina, završila je Tehničku školu i odmah dobila posao.

Pročitajte još

– To su ogromne stvari koje mladima daju drugačiju perspektivu, da ostanu u Zaječaru, da rade, razvijaju karijeru, stvaraju porodice. Oni će ostati u ovoj fabrici – rekla je Brnabić.

Premijerka je istakla i da je u planu da se izdvoje dodatna sredstva za sledeći krug u okviru “Moje prve plate”, jer je ono što je videla u Zaječaru upravo ono što je, kaže, potrebno kao rezultat i iz čega se vidi da je program dobar i da ga treba dalje razvijati.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike