Tačno u ponoć startuje prijava za 60 evra: Već od večeras možete da se prijavite za novčanu pomoć države!

28.04.2021

14:59 >> 07:31

0

Autor: J.B.O.

Prvih 30 evra punoletnim građanima biće isplaćeno u maju, a drugih 30 evra u novembru

Tačno u ponoć startuje prijava za 60 evra: Već od večeras možete da se prijavite za novčanu pomoć države!
Copyright Pixabay

Prijava građana za direktnu pomoć od 60 evra, u okviru trećeg paketa pomoći države u borbi protiv pandemije, počinje večeras u ponoć, na portalu Uprave za trezor idp.trezor.gov.rs, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

On je na Instagramu precizirao da će prvih 30 evra punoletnim građanima biti isplaćeno u maju, a drugih 30 evra u novembru.

Penzioneri, korisnici novčane socijalne pomoći i ljudi u zavodu za izvršenje krivičnih sankcija ne treba da se prijavljuju, a novac će im biti uplaćen automatski.

Ipak punoletni građani koji su dužni da se prijave, to mogu uraditi na jednostavan način. Postupak zahteva samo nekoliko klikova preko portala Uprave za trezor za one koji se odluče da se prijave putem interneta, ili jedan telefonski poziv kol centru.

Da bi građani dobili po 60 evra uspostavlja se Privremeni registar punoletnih građana koji će biti osnov za isplatu, a na osnovu Zakona o Privremenom registru punoletnih državljana Srbije koji su poslanici usvojili 22. aprila. Tako će građanima koji se budu prijavili za tu vrstu pomoći biti isplaćeno dva puta po 30 evra (oko 3.520 dinara), prvo u maju, a potom u novembru.

Građani će moći da se prijavljuju za novčanu pomoć od srede, 28. aprila, a krajnji rok je 15. maj. Prijavljivanje je moguće elektronski preko portala Uprave za trezor, a od 5. maja i telefonskim putem preko kol centra, odnosno na isti način kao i porošle godine kada je građanima isplaćena pomoć od 100 evra.

Pročitajte još:

Iznos od 60 evra dobijaju svi građani koji su punoletni danom stupanja ovog zakona na snagu (23. aprila), oni koji poseduju ličnu kartu i imaju prebivalište na teritoriji Srbije, a prijave se za dobijanje novčane pomoći.

Ministar Mali je podsettio da se prethodno za novanu pomoć od 100 evra prijavilo ukupno 6,1 milion građana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike