Jednoj grupi građana od danas automatski leže novac od države

06.05.2021

05:15 >> 07:46

0

Autor: A. B.

Od 5. maja moguće je prijaviti se i putem kol centra

Jednoj grupi građana od danas automatski leže novac od države
Copyright Foto:24sedam

Danas će početi isplata penzionerima 30 evra, u dinarskoj protivvrednosti, od države, što je prvi deo finansijske pomoći za najstarije građane od ukupno 60 evra.

Pravo na novčanu pomoć države u iznosu od 60 evra, inače, imaju svi punoletni državljani Republike Srbije, koji imaju prebivalište na teritoriji naše zemlje, i sa važećom ličnom kartom na dan 23. aprila 2021. godine.

Prijave su počele 28. aprila i to putem sajta Uprave za trezor, a od 5. maja moguće je prijaviti se i putem kol centra, najkasnije do 15. maja.

Pored 30 evra koje penzioneri dobijaju danas, sleduje im preostalih 30 evra iz paketa – u novembru, kao i dodatnih 50 evra koje treba da dobiju u septembru. Sve skupa, to je 110 evra.

Pročitajte još:

Podsetimo, predsednik Srbije je juče najavio i da je odlučeno da se svim vakcinisanim građanima protiv kovida uplati dodatnih 3.000 dinara.

Takođe za penzionere iz kategorije samostalnih delatnosti, vojne i poljoprivredne počinje redovna isplata penzija za april, nezavisno od toga da li novac dobijaju putem računa, na šalteru pošte ili na kućnu adresu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike