Počela isplata zarada iz programa "Moja prva plata“ za april

06.05.2021

16:09

0

Autor: Slađana Gavrić

Izvor: Tanjug

Nacionalna služba poziva sve poslodavce da joj u skladu sa svojim ugovornim obavezama do 10. maja dostave izveštaj za mesec april o obavljenim radnim aktivnos

Počela isplata zarada iz programa "Moja prva plata“ za april
Profimedia

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) obavestila je nezaposlene i poslodavce koji su korisnici Programa podsticanja zapošljavanja mladih “Moja prva plata“, da je za osobe uključene u ovaj program počela isplata novčane naknade za mesec april.

S obzirom da izveštaj poslodavca o prisutnosti na radnom mestu nezaposlene osobe angažovanog po ovom programu predstavlja osnovu za isplatu naknade, Nacionalna služba poziva sve poslodavce da joj u skladu sa svojim ugovornim obavezama do 10. maja dostave izveštaj za mesec april o obavljenim radnim aktivnostima nezaposlenih koje su angažovali.

Program podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“ podrazumeva osposobljavanje nezaposlenih za samostalan rad na konkretnim poslovima u kompanijama, radi sticanja znanja, veština i kompetencija za obavljanje posla, navedeno je u saopštenju NSZ.

Pročitajte još

Ovaj program traje ukupno devet meseci, počeo je od decembra meseca prošle godine, a nezaposleni su u program uključeni i kod poslodavca iz privatnog sektora njih 85 odsto i kod poslodavaca iz javnog sektora 15 odsto.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Najčitanije Vesti