Predomislio se: Ilon Mask će ponovo početi da prihvata plaćanje bitkoinom

22.07.2021

09:40 >> 13:13

0

Autor: S. G.

Mask je u maju izazvao pad cena bitkoina, kada je rekao da će njegova kompanija prestati sa prihvatanjem kriptovalute kao sredstva plaćanja

Predomislio se: Ilon Mask će ponovo početi da prihvata plaćanje bitkoinom
Ilon Mask; Profimedia

Kompanija “Tesla” će najverovatnije ponovo početi sa prihvatanjem bitkoina kao sredstva plaćanja, kada obavi dubinsku analizu količine obnovljivih izvora energije korišćenih “za rudarenje” te valute, izjavio je osnivač i direktor tog američkog proizvođača električnih automobila Ilon Mask.

On je u maju izazvao pad cena bitkoina, kada je rekao da će njegova kompanija prestati sa prihvatanjem kriptovalute kao sredstva plaćanja, jer se prilikom “rudarenja” bitkoina koriste ogromne količine električne energije, mahom proizvedene iz fosilnih goriva, podseća britanski list “Gardijan”.

Međutim, Maskovi komentari na jednoj jučerašnjoj konferenciji prouzrokovali su osmoprocentni skok bitkoina na 32.160 dolara.

Bitkoin; Foto: Mohamed Hassan/Pixabay

– Želeo sam dubinsku analizu kako bih potvrdio da je procenat upotrebe obnovljive energije najverovatnije 50 odsto ili veći, i da postoji trend povećanja tog broja, a ako bude tako, kompanija ”Tesla” bi nastavila da prihvata bitkoin – rekao je Mask.

Pročitajte još

Neki “Teslini” investitori, zajedno sa ekolozima, sve su kritičniji prema načinu na koji se bitkoin “kopa“ koristeći velike količine električne energije proizvedene fosilnim gorivima.

Međutim, sve više “rudara” digitalnih valuta pokušava da iskoristi obnovljivu energiju za ublažavanje negativnih posledica na životnu sredinu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug