Još jedna prevara! Šalju uplatnice od 4.800 dinara za lažne registracije, naseli mnogi privrednici u Srbiji

17.05.2024

17:43

0

Agencija za privredne registre Republike Srbije, je centralizovana institucija koja se bavi vođenjem i održavanjem različitih registara i evidencija privrednih subjekata

Još jedna prevara! Šalju uplatnice od 4.800 dinara za lažne registracije, naseli mnogi privrednici u Srbiji
APR - Copyright 24sedam/Promo/APR

Agencija za privredne registre (APR) saopštila je danas da se ovoj agenciji prethodnih nedelja javilo više korisnika koji su prijavili da su primili dopis i uplatnicu na iznos od 4.800 dinara za upis u „Poslovnu bazu” i navela da taj materijal ne potiče od APR-a.

Agencija sprovodi postupak registracije, odnosno upisa u Registar privrednih subjekata, u skladu sa zakonom, tako da privredna društva i preduzetnici imaju obavezu da budu upisani samo u zvanični registar koji vodi APR, dok je upis u druge baze podataka, koje vode privredna društva i ostala pravna lica u zemlji, dobrovoljan, navedeno je u saopštenju.

APR Srbije, odnosno Agencija za privredne registre Republike Srbije, je centralizovana institucija koja se bavi vođenjem i održavanjem različitih registara i evidencija privrednih subjekata u Srbiji. APR pruža usluge registracije firmi, preduzetnika, udruženja, stranih predstavništava, stečajeva, i drugih pravnih subjekata. Njena glavna funkcija je osiguranje transparentnosti i dostupnosti informacija o poslovnim subjektima, što doprinosi sigurnijem poslovnom okruženju i boljem upravljanju privredom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike