Ovaj posao je baš tražen, plata ide i do 350.000! Nije težak, ali radnika je sve manje

28.04.2024

12:12

0

Postoje dve kategorije u ovoj profesiji, a to su komercijalista u mestu stanovanja (stacionaran posao) i komercijalista na terenu

Ovaj posao je baš tražen, plata ide i do 350.000! Nije težak, ali radnika je sve manje
Copyright Profimedia

Među najtraženijim poslovima u Srbiji sudeći i prema sajtovima za zapošljavanje su poslovi komercijalista. Oni su potrebni u gotovo svakoj branši.

Oni mogu da zarade i do 3.000 evra, a prosečna plata im je oko 100.000 dinara. Plata naravno varira zavisno od iskustva i dužine radnog staža, pa tako oni koji su novi u ovom poslu zarađuju od 60.000 do 80.000 dinara. Sa godinama plata raste. 

Dve kategorije

Postoje dve kategorije u ovoj profesiji, a to su komercijalista u mestu stanovanja (stacionaran posao) i komercijalista na terenu.

Rad na terenu je zastupljeniji i podrazumeva vozačke sposobnosti, kao i dozvolu za B kategoriju, ali i drugih, ukoliko se to zahteva.

Tako se u jednoj beogradskoj kompaniji nudi se ugovor za stalno, uz puno radno vreme u 1. smeni sa platom od 85.000 do 110.000 dinara.

Plata može da ide i do 3.000 evra

Profimedia
 

 

Takođe postoje oglasi na popularnim sajtovima u kojima se nude plate od 200.000 dinara, pa sve do 350.000.

Takođe, veliki broj poslodavaca daje i bonuse za ovu vrstu posla, kao i napredovanje kroz učenje, ali i brojna putovanja u zemlji i van nje.

Pored položenog vozačkog ispita, potrebno je dobro poznavanje rada na kompjuteru zbog celokupne dokumentacije koju mora da evidentira u digitalnom formatu. Poznavanje engleskog jezika je neizostavan faktor. Da biste se uopšte bavili ovim poslom, iako je prednost, ipak nije potrebna diploma fakulteta ekonomskih nauka, već je sasvim dovoljno da imate završenu srednju četvorogodišnju školu.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike