Minimalna zarada biće veća od 35.000 dinara

02.08.2021

08:08 >> 08:14

0

Ministar finansija Siniša Mali istakao je da se o tom povećanju razmišlja od 1. januara sledeće godine

Minimalna zarada biće veća od 35.000 dinara
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da će predlog biti da se minimalna zarada poveća za 9,4 odsto. To znači da će sa sadašnjih 32.022 dinara, minimalac u Srbiji iznositi više od 35.000 dinara.

On je naglasio da se o tom povećanju razmišlja od 1. januara sledeće godine. Ministar je gostujući na TV Pink, govorio i o pomoći penzionerima od 20.000 dinara koju je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pročitajte još

– Idemo sa povećanjem penzija. I ove godine penzije su rasle 5,9 odsto uprkos pandemiji, a rasle su i prošle godine. To je naša kontinuirana politika. Plate u javnom sektoru su takođe rasle – istakao je on.

Mali rekao je danas da će deficit Srbije do kraja godine biti mnogo manji nego projektovan.

– Onda nam kažu “oni to rade zbog izbora”. A koji su to izbori ove godine, koji su bili u januaru kada smo povećali plate i penzije – upitao je on.

Ministar je čestitao građanima Srbije na rezultatima koji je zemlja postigla u prvih sedam meseci ove godine. Istakao je da pandemija virusa korona i dalje traje i da smo, uprkos tome, i u junu i u julu imali suficit u budžetu.

– Ukupno oko 60 milijardi dinara – naveo je Mali i istakao da je planiran minus od 198 milijardi dinara, a da na kraju jula imamo minus od samo 38,5 milijardi.

Pročitajte još

– Bolji rezultat za 160 milijardi dinara – rekao je ministar i objasnio da su prihodi bolji, “ekonomija radi, novac se vrti, ima više investitora”.

– Svaka industrijska grana pokazuje rast i veoma smo zadovoljni time. Nikada se nije više gradilo u Srbiji, investira se u auto-puteve, bolnice, kako bi naša deca imala bolju budućnost – istakao je Mali.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike