Ne treba diploma, ima fleksibilno radno vreme, a zarada ide od 5.000 evra! Ovo je jedan od najboljih poslova na svetu

30.01.2024

18:43

0

Prosečna godišnja plata za kreditne službenike iznosi izvanrednih 192.339 dolara, prema najnovijem Indeed-ovom istraživanju

Ne treba diploma, ima fleksibilno radno vreme, a zarada ide od 5.000 evra! Ovo je jedan od najboljih poslova na svetu
Ilustracija - Copyright pixabay/TheDigitalArtist

U današnjem dinamičnom svetu rada, postoji jedan posao koji se izdvaja kao prilika za značajnu zaradu iz udobnosti sopstvenog doma - posao kreditnog službenika. Prema najnovijoj Indeed godišnjoj rang listi "najboljih poslova" u Sjedinjenim Američkim Državama, kreditni službenici zauzimaju drugo mesto zahvaljujući impresivnom potencijalu zarade i rastućoj potražnji za ovim kvalifikovanim profesionalcima u raznim industrijama.

Visoki Potencijal Zarade

Prosečna godišnja plata za kreditne službenike iznosi izvanrednih 192.339 dolara, prema najnovijem Indeed-ovom istraživanju. Ova cifra ističe se kao jedna od najatraktivnijih u svetu zapošljavanja bez obzira na sektor.

Fleksibilnost Radnog Mesta

Ono što čini ovaj posao još primamljivijim jeste velika fleksibilnost radnog mesta koju pruža. Prema podacima Indeed-a, najmanje 75% oglasa za kreditne službenike u njihovoj bazi podataka nudi mogućnost rada iz udaljenosti ili hibridnih opcija. To znači da imate priliku da oblikujete svoj radni dan prema vlastitim potrebama i preferencijama.

24sedam/promo/Addiko banka
 

Šta rade kreditni službenici

Kreditni službenici pomažu ljudima i preduzećima u procesu apliciranja za kredite, procenjuju finansijske dokumente i pomažu zajmodavcima da završe svoje aplikacije.

Potražnja za ovim uslugama je porasla poslednjih meseci, jer industrije kao što su nekretnine, obrazovanje, maloprodaja i e-trgovina osećaju pritisak inflacije i zaoštrenijeg tržišta nekretnina, kaže Skot Dobroski, potpredsednik globalnih korporativnih komunikacija u kompaniji Indeed.

Banke možda pooštravaju svoje standarde kreditiranja zbog straha od recesije, ali potražnja za hipotekama ostaje visoka. „Potreba za kreditima će uvek postojati, čak i ako malo opadne“, dodaje Dobroski.

Ne treba diploma

Možete postati kreditni službenik bez diplome.

Zahtevi da postanete kreditni službenik razlikuju se od države do države, ali generalno, proces uključuje sledeće korake:

Registracija se u Državnom višedržavnom sistemu licenciranja i registru (NMLS)

Kursevi pre licenciranja o saveznim zakonima i propisima, standardima pozajmljivanja i etici

Državni ispit

Da biste postali kreditni službenik, morate imati najmanje 18 godina i diplomu srednje škole, prenosi Indeed. Pre nego što budete mogli da radite kao službenik za kredite, moraćete da pronađete poslodavca, poput banke ili kreditne unije, da vas zaposli i sponzoriše vašu licencu.

Nakon što završite kurseve pre licenciranja, većina kompanija je spremna da vas zaposli kao službenika za kredite „na obuci“ kako biste podržali različite aspekte procesa hipotekarnog kreditiranja bez direktnog sastavljanja ili servisiranja kredita, kaže Kiara Glover, službenik za hipotekarne kredite u Batonu Ruž, Luizijana.

Profimedia
 

Ova 37-godišnjakinja napustila je posao akademskog koordinatora na Državnom univerzitetu Luizijane u septembru da bi radila kao kreditni službenik sa punim radnim vremenom u Canvas Mortgage, odeljenju za stambene hipoteke.

Glover je prvi put postala kreditni službenik pre sedam godina da zaradi dodatni novac. U slobodno vreme je radila od kuće za onlajn hipotekarnog zajmodavca.

Trebalo joj je samo oko dva meseca da završi neophodne kurseve i pronađe poslodavca koji će sponzorisati njenu licencu pre nego što je mogla da počne da radi.

„To je jedan od najfleksibilnijih poslova“, kaže Glover. „Možete da prilagodite svoj raspored oko sastanaka sa klijentima, a većina poslodavaca vas podržava da radite od kuće, prema mom iskustvu, to je bila uobičajena praksa za kreditne službenike čak i pre pandemije.

„Ne postoji ograničenje koliko možete da zaradite“

Nekim kreditnim službenicima se plaća paušalna plata ili satnica, dok drugi zarađuju proviziju na osnovu prodaje pored svoje normalne plate, piše CNBC.

Većina kreditnih službenika dobija proviziju između 0,2% i 2% od ukupnog iznosa kredita, navodi Indeed. Na primer: Ako kreditni službenik pregovara o proviziji od 1% na kredit od 500.000 dolara, samo za tu transakciju bi mu bilo plaćeno 5.000 dolara.

„Postoji teško ograničenje šta možete da zaradite na mnogim poslovima, ali za kreditne službenike ne postoji gornja granica koliko možete da zaradite“, kaže Glover.

„To je vrsta profesije u kojoj dobijate šta god uložite - pa ako naporno radite, lepo i zaradite.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike