Više od 200 srpskih proizvoda na rumunskom tržištu: Ambasador Tomašević posetio prodajni objekat u Aradu iz lanaca marketa Remarkt!

20.09.2023

19:49

0

Na rumunskom tržištu pre pokretanja ovog projekta gotovo da nije bilo srpskih proizvoda, izuzev jednog proizvođača i pojedinih jalovih pokušaja drugih proizvođača koji su bili neodrživi.

Više od 200 srpskih proizvoda na rumunskom tržištu: Ambasador Tomašević posetio prodajni objekat u Aradu iz lanaca marketa Remarkt!
Copyright Printscreen

Više od tri godine nakon što je započet projekat pozicioniranja srpskih proizvoda na rumunskom tržištu, ambasador Stefan Tomašević posetio je prodajni objekat u Aradu iz lanca marketa Remarkt (Remarkt) u Rumuniji. 

Printscreen
 

Tom prilikom istakao je podršku i pomoć predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, što je označio ključnim u pokretanju ideje koja se naslanja na viziju moderne ekonomske diplomatije.

Printscreen
 

Objasnio je da je u procesu plasmana srpskih proizvoda mnogo značila spremnost vlasnika kompanije Remarkt Dušana Vilmsa da otvori vrata svojih marketa, kao i spremnost srpskog distributera Doks Grup (Dox Group) na čelu sa Ninom Popovićem, da započne rad na rumunskom tržištu.

Кako je naveo ambasador Tomašević, na rumunskom tržištu pre pokretanja ovog projekta gotovo da nije bilo srpskih proizvoda, izuzev jednog proizvođača i pojedinih jalovih pokušaja drugih proizvođača koji su bili neodrživi.

Printscreen
 

Danas u lancima prodajnih objekata Remarkt, Delhaize (Mega Image u Rumuniji) i drugih, nalazi se više od 200 srpskih prepoznatljivih proizvoda vrhunskog kvaliteta. U toku je rad na njihovom pozicioniranju i u drugim radnjama, a u distribuciju se uključilo još rumunskih kompanija koje su u mogućnosti da pomognu dubinski plasman srpskih proizvoda širom Rumunije, usled dobre povezanosti sa prodajnim lancima.

Printscreen
 

Ambasador Tomašević naglasio je da je nakon inicijalnih koraka i pomoći Ambasade, veoma važno da srpski proizvođači prepoznaju značaj rumunskog tržišta od 19 miliona stanovnika i da je zarad održivosti ovog projekta potrebno da u svojim poslovnim strategijama predvide više ulaganja u promociju svojih proizvoda.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike