Penzija i pre roka: Uz dogovor s bankom, novac unapred

05.09.2023

10:46

0

Autor: 24sedam

Penzioneri kojima novac ustreba pre nego što Fond PIO vrši uplatu, mogu da ga sada to dobiju unapred

Penzija i pre roka: Uz dogovor s bankom, novac unapred
Ilustracija - Copyright Profimedia

U mnogim bankama u Srbiji penzioneri mogu sada da se opredele za opciju "penzija unapred" ukoliko im zatreba novac pre zvaničnog dana isplate Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (Fond PIO).

Ova usluga se odobrava na određeni period, od 12 ili 24 meseca, u zavisnosti od toga kakav se ugovor sklopi sa bankom. To pravo se odobrava korisnicima tekućih računa koji imaju redovan mesečni priliv i koji uredno izmiruju svoje obaveze prema banci, prenose mediji.

Ovaj način isplate penzija ne donosi penzionerima dodatne troškove, radi se o potpuno beskamatnom kreditiranju.

Prijavljivanje je veoma jednostavno i brzo i radi se na šalteru bilo koje ekspoziture. Za sklapanje ugovora dovoljni su lična karta i bankovna kartica, a nakon isteka ugovora on može da se produži.

Avgustovske penzije su u subotu dobili korisnici iz kategorije samostalnih delatnosti koji penzije dobijaju preko tekućih računa a juče penzioneri "samostalce", koji su se opredelili da im penziju na kućnu adresu donese poštar, il i daje oni podignu u pošti.

Danas penzije za avgust dobiće vojni i poljoprivredni penzioneri, bez obzira za koji način isplate su se odlučili.

Kao što je uobičajeno, penzije poslednji dobijaju najbrojniji korisnici - oni iz kategorije zaposlenih. Oni koji penzije primaju preko tekućih računa avgustovsku penziju će dobiti 9. septembra, a ostali dva dana kasnije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike