Treba im 600 miliona: I čuveni Forbs izlazi na berzu

27.08.2021

09:30

0

Poznati poslovni magazin će na berzi pokušati da prikupi stotine miliona dolara neophodnih za digitalizaciju

Treba im 600 miliona: I čuveni Forbs izlazi na berzu
Copyright Screesnhot: Forbes.com

„Forbs“ je objavio je da će „Forbs global medija holdings“ i „Magnum opus akvizišen“ kao i SPAC (Special Purpose Acquisition Company) kompanija koja se bavi akvizicijama fokusiranim na tehnologiju i medijski biznis, krajem godine započeti poslovnu saradnju tako što će deonice „Forbsa“ dati na inicijalnu javnu ponudu.

SPAC-ovi su hit na investicionom tržištu (već smo pisali o tome) gde se u praksi gomila malih investitora udruži, kupujući po fiksnoj ceni deonice kompanije koja u početku nema nikakve imovine čime nastaje SPAC ili, alternativno, “blank check company” (kompanija sa “praznim čekom”).

U „Forbsu“ tako planiraju da skupe preko 600 miliona dolara, koji će im, kako su saopštili, pomoći u “digitalnoj transformaciji i stvaranje dublje angažovane publike, uz zadržavanje visokog kvaliteta i prihoda kompanije”.

Pročitajte još

Pod pretpostavkom da javni akcionari „Magnum opusa“ neće otkupljivati akcije, akcionari „Forbsa“ će po zatvaranju postati vlasnici približno 22 odsto kompanije, saopštio je „Forbs“.

Kompanija koja postoji već 104 godine, stiže do 150 miliona ljudi širom sveta, ima 45 licenciranih izdanja u 76 zemalja sveta i među je 50 najposećenijih sajtova na internetu.

Široj publici je poznata po istoimenoj godišnjoj listi najvećih bogataša u svetu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike