Dobijaju promenadu za ponos kroz sam centar opštine: Deo starog Priboja zablistaće punim sjajem, investicija vredna preko 20 miliona (FOTO)

13.06.2023

11:03

0

Ministar Edin Đerlek je kazao da će Vlada Republike Srbije nastaviti snažno da podržava opštinu Priboj

Dobijaju promenadu za ponos kroz sam centar opštine: Deo starog Priboja zablistaće punim sjajem, investicija vredna preko 20 miliona (FOTO)
Copyright RINA

Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj finansiraće sa 20 miliona dinara obnovu Ulice „12. januara” u Starom Priboju. Ugovor su danas potpisali predsednik opštine Lazar Rvović i ministar Edin Đerlek.

Vrednost ove investicije je 20,8 miliona dinara, što će pokriti 60 odsto sanacije Ulice „12. januar” koja se proteže duž celog Starog Priboja.

Ministar Edin Đerlek je kazao da će Vlada Republike Srbije nastaviti snažno da podržava opštinu Priboj kao i da je od prethodne posete ovoj opštini, kada je dogovorena realizacija ove investicije, prošlo manje od dva meseca.

 

„Mi smo primer efikasnosti videli kroz dosta realizovanih projekata i moram da priznam da nikada veću podršku nismo imali. Od dogovora do početka same realizacije dva meseca je prošlo, za sve ove godine baveći se ovim poslom veću efikasnost nisam doživeo. Nama je ovaj projekat jako značajan jer je nastavak rekonstrukcije Ulice `12. januara`, mi smo planirali da završimo prošle godine ali su nam nedostajala sredstva, i sada sa ovom pomoći mi ćemo je kompletno završiti. I tu nije samo bitan estetski momenat, već je dotrajala i vodovodna i kanalizaciona mreža.

Pre dve godine smo doneli strategiju da revitalizujemo kompletan Stari Priboj, da ga osavremenimo i osvežimo.

- Takođe smo sredstvima države uradili stolariju, fasadu i rasvetu i doprineli energetskoj efikasnosti Doma kulture, a uradili smo i digitalizaciju. Onda smo pomoću Ministarstva turizma uradaili stazu pored Lima a u toku je i tenderska procedura za sređivanje izletišta prema Osovniku. Rekonstruisana je i stara pijaca i taksi stanica. Deo po deo Starog Priboja uređujemo i biće to najlepši deo naše opštine”, rekao je predsednik opštine Lazar Rvović.

Nakon sastanka i potpisivanja ugovora ministar Đerlek je obišao Ulicu „12. januara” čija rekonstrukcija sledi.

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike