Klikom kod banke donirate za SOS Dečija sela

28.03.2023

09:26

0

Autor: 24sedam

Nova mogućnost mobilne aplikacije Banke Inteza klijentima olakšava donaciju humanitarnoj organizaciji

Klikom kod banke donirate za SOS Dečija sela
banka intessa - Copyright PR.

Banka Inteza je u okviru svoje mobilne aplikacije digitalnog bankarstva klijentima omogućila novu funkcionalnost „Doniraj kroz aplikaciju“. Prilikom svakog digitalnog plaćanja, klijenti mogu da zaokruže iznos plaćanja na veći i razliku doniraju organizaciji „SOS Dečija sela Srbija“.

Iznos koji se može donirati je do 100 dinara, a direktno se usmerava na račun organizacije SOS Dečija sela Srbija. Korisnik može donirati novac neograničeno puta, bez dodatnih troškova.

- Implementacijom ESG standarda u svoje poslovanje, Banka Inteza podržava poslovne koncepte koji na adekvatan način tretiraju životnu sredinu i unapređuju cirkularnost domaće ekonomije, ali daje podršku i bitnim socijalnim pitanjima kao elementima strateškog razvoja. Kroz integrisanje i primenu ovih principa želimo da pružimo pozitivan doprinos društvu i zajednici u kojoj poslujemo.

Ovaj vid održive podrške neprofitnom sektoru, kroz jednostavne donacije malih iznosa prilikom plaćanja kroz mobilnu aplikaciju jedinstven je na našem tržištu, pa nam je posebno drago što su naši klijenti to već prepoznali i za svega nekoliko dana, od kada je ova funkcionalnost dostupna, postoji više od 17.500 uplata i prikupljeno je preko 1.130.000 dinara donacija - izjavio je Željko Petrović, član Izvršnog odbora i Direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom.

U „SOS Dečija sela Srbije“ su zahvalni za ovakvu mogućnost ali i ponosni na činjenicu da je ovo jedan inovativan način doniranja.

- Trendovi u poslovanju, pa i bankarstvu, se menjaju i razvijaju se, ali humanost ostaje kao osnova boljeg društva. Zahvaljujemo se i svim klijentima banke i građanima koji će na ovaj način pomoći naš rad i ugroženoj deci - izjavila je Vesna Mraković, nacionalna direktorka Fondacije „SOS Dečija sela Srbija“.

Fondacija SOS Dečija sela je humanitarna organizacija koja postoji u Srbiji od 2004. godine. Svojim programima posvećeno radi na unapređenju kvaliteta života dece i mladih bez roditeljskog staranja, osnaživanju porodica u riziku, socioijalnom i ekonomskom osamostaljivanju mladih iz ranjivih grupa, kao i pružanju pomoći u urgentnim situacijama, sa misijom da svako dete treba da odrasta u porodici, kao najprirodnijem okruženju za razvoj.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike