Ponovo bez ponude: Propala i druga prodaja Sava centra

26.09.2020

13:04 >> 09:00

0

Ponovo bez ponude: Propala i druga prodaja Sava centra
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Drugi put zaredom nijedna ponuda na poziv za kupovinu Sava centra nije stigla. Potencijalni kupci trebalo je da do danas dostave izjave o zainteresovanosti i uplate depozit od 2,1 milion evra. Početna cena za kupovinu Sava centra bila je 21,9 miliona evra, a novi vlasnik bi bio u obavezi da uloži još najmanje 50 miliona evra u njegovu obnovu.

Posle neuspešne prodaje Sava centra 21. avgusta, kada nijedan investitor nije poslao svoje pismo o zainteresovanosti, Grad Beograd ponovo je oglasio prodaju Sava centra. Ovaj put početna cena je bila 21,9 miliona evra, niža za pet i po miliona evra od prethodne.

Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Prodaja obuhvata objekat poslovnih usluga Centar “Sava” u Ulici Milentija Povića, kao i katastarsku parcelu ukupne površine 29.374 kvadratna metra.

Uslov za učestvovanje u prodaji bila je uplata depozita od 2,1 milion evra.

Predviđeno je da se kupac obaveže da u roku od pet godina od dana isplate celokupnog iznosa kupoprodajne cene izvede građevinske i zanatske radove na adaptaciji i rekonstrukciji objekta poslovnih usluga, čija ukupna vrednost ne može biti niža od 50 miliona evra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Nova.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike