Pomoć za mlade: Kada kreću prijave, a kada stiže 5.000 dinara

20.10.2022

07:39

0

Autor: 24sedam

Ministar finansija Siniša Mali najavio kada počinje prijavljivanje za pomoć za mlade ljude u Srbiji od 5.000 dinara, a kada će biti isplata

Pomoć za mlade: Kada kreću prijave, a kada stiže 5.000 dinara
Siniša Mali - Copyright 24sedam/Goran Sivački/Profimedia

Proces prijava za novčanu pomoć od 5.000 dinara mladima u Srbiji počinje 1. decembra i trajaće do 14. decembra, najavio je ministar finansija Siniša Mali u gostovanju na RTS-u.

- Pozivam sve mlade da se prijave. U decembru, 15, 16. i 17. pred Novu godinu, isplatićemo taj novac mladima - rekao je ministar.

Mladi od navršenih 16 do 29 godina će dobiti po 5.000 dinara novčane podrške od države, pred Novu godinu.

- Nakon što je država tokom ove godine izdvojila dva puta po 100 evra za mlade, prvo u februaru a potom i u junu, sada će mladi ponovo dobiti jednokratnu novčanu podršku - precizirao je Mali.

Ministarstvo finansija priprema zakonsko rešenje kojim će ovo pitanje biti regulisano, a mehanizam prijave, će kao i do sada, biti brz i jednostavan.

Ministar je, takođe, najavio da će do kraja sledeće nedelje biti izabrana nova Vlada Srbije i da će odmah biti urađen rebalans budžeta, kao i da će biti najavljena povećana penzija od 1. novembra od devet odsto, a od 1. januara i dodatnih 12 odsto.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike