Projekat vredan pet miliona evra: Naselje Dr Ivan Ribar dobiće 133 stana za izbeglice

23.10.2020

12:00 >> 14:09

0

Projekat vredan pet miliona evra: Naselje Dr Ivan Ribar dobiće 133 stana za izbeglice
Copyright Profimedia

Ugovor o izgradnji 133 stana u naselju Dr Ivan Ribar, vredan gotovo pet i po miliona evra, potpisan je danas između predstavnika Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru i grupe ponuđača koju čine paraćinski “Grading” i “Interklim”a iz Vrnjačke Banje.

Planirano je da izgradnja stanova počne u novembru i da traje 400 dana, saopštila je Jedinica.

Namenjeni su izbeglim licima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a grade se u okviru devetog potprojekta Regionalnog stambenog programa.

Ugovor su potpisali v. d. direktora Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru Dušan Kovačević i Miroslav Mihajlović, kao predstavnik ponuđača.

U okviru Regionalnog stambenog programa na teritoriji Beograda planirana je i izgradnja 250 stambenih jedinica u naselju Ovča.

Cilj Regionalnog stambenog programa je da obezbedi trajna stambena rešenja za 8.320 izbegličkih porodica sa prostora bivše Jugoslavije, odnosno 24.960 korisnika, prema odobrenim sredstvima donacije u ovom trenutku.

Regionalni stambeni program je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske.

Program se sprovodi uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope.

Finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Švajcarske, Italije, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike