Bezos dobio džeparac: Akcije „Amazona“ prodao za tri milijarde dolara

05.11.2020

08:54 >> 09:53

0

Osnivač i glavni izvršni direktor Amazona Džef Bezos upotpunio je na berzi svoje ogromno bogatstvo

Bezos dobio džeparac: Akcije „Amazona“ prodao za tri milijarde dolara
Copyright Profimedia

Bezos je prodao ove nedelje svoje akcije u kompaniji za više od tri milijarde dolara, prema podacima američke Komisije za hartije od vrednosti koje prenosi CNBC pozivajući se na portal „Openinsajder“.

Bezos je ubrzao prodaju svojih akcija u poslednjih godinu dana. U avgustu je prodao akcije „Amazona“ vredne više od 3,1 milijarde dolara, a pre toga u februaru za više od 4,1 milijarde dolara.

Sa prodajom akcija ove nedelje, zaradio je od početka godine do sada više od 10,2 milijarde dolara, što je znatan skok u odnosu na 2019. godinu, kada je od prodaje inkasirao 2,8 milijardi dolara.

Pročitajte još:

Kod njih je srpsko pivo jednako nemačkom: Kraft pivari se ne daju koroni

Spasići ne odustaju: Grešite, strancima je zanimljiva tamjanika

Ali sve ove prodaje su zapravo „džeparci“ za Bezosa, jer i posle najnovije prodaje još poseduje više od 53 miliona akcija „Amazona“ u vrednosti od skoro 170 milijardi dolara, što ga čini najbogatijim čovekom na svetu.

On je ranije izjavio da će svake godine prodavati akcije za oko milijardu američkih dolara kako bi finansirao svoj startap za proizvodnju raketa „Blu oridžin“.

Pored toga, šef „Amazona“ je u februaru osnovao Fond za Zemlju vredan 10 milijardi dolara, za borbu protiv posledica klimatskih promena, iz kojeg će se dodeljivati grantovi naučnicima, aktivistima i drugim ekološkim organizacijama.

Vrednost „Amazona“ procenjena je na 1,6 biliona dolara, a od početka godine je skočila za više od 75 odsto.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike