Srpska organska hrana na digitalnoj svetskoj smotri BIOFAC

18.02.2021

13:51

0

BIOFAC je najveći specijalizovani svetski sajam u oblasti organske proizvodnje koji se svake godine tradicionalno održava u Nirnbergu, a okuplja više od 3.00

Srpska organska hrana na digitalnoj svetskoj smotri BIOFAC
Pixabay

Privredna komora Srbije, uz podršku Švajcarskog programa za promociju izvoza (SIPPO), organizovala je nastup devet srpskih kompanija na sajmu organske proizvodnje BIOFAC, koji se ove godine održava u digitalnoj formi do 19. februara, pod nazivom “BIOFAC H eSpecial 2021”.

Nastup srpskih firmi organizovan je u saradnji sa Nacionalnom asocijacijom za organsku proizvodnju “Serbia organica” i Razvojnom agencijom Srbije.

Srpski proizvođači nastupaju na smotri od 17. februara pod prepoznatljivim sloganom “We speak organic” u okviru digitalnog štanda pod nazivom Serbian national pavilion, saopštila je PKS.

Pročitajte još

Svoje najkvalitetnije proizvode potencijalnim distributerima i kupcima predstavljaju Ecoagri Serbia iz Bele Crkve, Drenovac iz Arilja, All Natural foods iz Nove Pazove, Menex iz Kruševca, Mastar food iz Užica, ITN Group iz Beograda, Awis s iz Beograda, Interfood 6O iz Čačka i Frutorga iz Prokuplja.

BIOFAC je najveći specijalizovani svetski sajam u oblasti organske proizvodnje, koji se svake godine tradicionalno održava u Nirnbergu u februaru i okuplja više od 3.000 izlagača, a obiđe ga više od 50.000 posetilaca iz više od 130 zemalja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug