Traktor godine u svetu predstavljen u Beogradu

09.03.2021

14:52

0

Nova uzdanica Mejsi-Fergusona pokazana potencijalnim klijetima i u srpskoj prestonici

Traktor godine u svetu predstavljen u Beogradu
Copyright Screesnhot:Yoiuttube/ Martins Garage

Traktor “mejsi-ferguson 8S.265, MF, koji je u Milanu poneo titulu najboljeg traktora za ovu godinu (Tractor of the Year 2021), predstavljen je i u Beogradu.

Ovaj model namenjen je korišćenju u ratarstvu, a ostvaruje uštedu od 10 odsto u odnosu na svoje prethodnike.

Štedljiva grdosija, Screenshot:Youtube/ Martins Garage

Traktor ima izuzetnu preglednost, a maksimalnu snagu traktor postiže na 1.600 obr/min, što govori koliko je “štedljiv”, prenosi Agroklub.

U “MF 8S.265” je ugrađen motor snage 5, a poseduje sistem selektivne kataliticke redukcije, katalizator dizel oksida kao i čestica čađi, u jednom paketu.

Model ovog traktora posebno odlikuje takozvani “U” profil, kaže predstavnica Srbije u komisiji koja bira traktor godine Marija Antanasković.

Pročitajte još:

– To znaci da je prednji kraj traktora odvojen od kabine i to čitava 24 centimetra. To je bitno za rukovaoca jer je manji prenos vibracije i buke, ali je i manje zagrevanje, pa se štedi energija na hladenje kabine. S obzirom na to da je ovaj traktor 265 KS i 20 KS ‘bustane’ snage, to uopšte nije zanemarljivo kada se radi na velikoj površini – pojašnjava ona i dodaje da traktor ima usklađen rad motora i transmisije.

“Pauer šift” transmisija koja ima sedam brzina u četiri segmenta i to 28 napred, 28 pozadi. U svakom momentu se uskladuje broj obrtaja motora sa potrebnom brzinom i snagom.

Ovogodišnji pobednik bi trebalo da uđe u komercijalnu proizvodnju u poslednjem kvartalu ove godine.  Promociju ovog traktora organizovala je kompanija ITN.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike